Preview k zápasu
po 12.11.2007 | Michal Luňák, Daniel Višňák

Ve středu přijede zřejmě největší favorit na postup do extraligy - Kometa Brno

Po sobotní cenné výhře v Olomouci, se hokejisté HC VCES Hradec Králové ve středu od 18:00 utkají s lídrem skupiny východ, tedy s Kometou Brno. Samotnému utkání bude předcházet slavnostní představení klubové hymny, kterou pro HC VCES připravila hudební skupina Teplá Buchta. Hokejisté z Brna vévodí své skupině, když ve dvaceti utkáních pouze dvakrát odešli poraženi v normální hrací době a nasbírali 44 bodů, při aktivním skóre 71:40. Kometa po rozpačitém úvodu již potvrzuje ambice vedení klubu, které se netají přáním vybojovat přinejmenším baráž o extraligu. V Brně stejně jako v loňské sezóně panuje hokejová euforie. Návštěvy přes 6000 diváků nejsou v brněnské hale Rondo výjimkou a jak tvrdí i trenéři hostujících celků, hrát hokej v tomto prostředí je radost.

Management klubu včetně trenéra Čady poskládal velmi silný tým. Do branky přišel z Pražské Slávie extraligou vyzkoušený Lukáš Hronek, obranu vyztužili exlitvínovský Vladimír Gýna a z Kladna přišel Vratislav Čech, oba tito obránci mají bohaté zkušenosti s nejvyšší hokejovou soutěží. I útočnou vazbu týmu posílila zvučná jména. Radek Dlouhý, Pavel Vostřák, Ivan Padělek, Luboš Rob to jsou vše hokejisté, kteří mohou přiblížit Brnu extraligový sen. Produktivitu celku vede Pavel Vostřák s bilancí 9+14, druhý je s patnácti body zkušený Miroslav Barus a nejlepší trojici uzavírá Petr Lipina se 14 body. Nejlepším obráncem co se bodů týče je Jan Mikel, který dal 3 branky a 5 svým spoluhráčům připravil. Jedničkou v brance je Lukáš Hronek, který díky předsezonnímu zranění odchytal pouze 6 zápasů, ale už v nich potvrdil, že bude pro Kometu klíčovou postavou. S průměrem 1,63 a úspěšností těsně pod 95% patří ke špičce první ligy.

Hradecké hokejisty čeká těžký a zkušený soupeř. Středeční zápas začíná na hradeckém stadionu v tradičních 18:00. Utkání bude předcházet slavnostní ceremoniál při premiérovém představení klubové hymny, kterou pro HC VCES Hradec Králové připravila hudební skupina Teplá Buchta.