Zápasy
so 11.9.2004 | Daniel Višňák

Hradec přišel o nadějné vedení definitivně sedm minut před koncem ve dvojnásobném oslabení

Zápasové menu

Kompletní druhé kolo první ligy bylo na programu v sobotu, do Hradce Králové zavítalo Ústí nad Labem, jeden z velikých favoritů letošní prvoligové soutěže.

Po opatrném úvodu zápasu se nejprve musel zaskvět domácí brankář Tomáš Dušek, který zlikvidoval rybičkou jasnou gólovku Petru Lipinovi. Pravidlo nedáš dostaneš se vyplnilo pro hosty v šestnácté minutě, Honza Šulc projel do pásma Lvů jako tank a stejným způsobem zakončil i své sólo, když doslova protlačil puk do ústecké branky.

Ve druhé třetině přidali Energetici druhou branku - Tomaž Razingar pohotově sklepl v přesilové hře puk za záda Sáblíka. Dvoubrankové vedení ale nevydrželo domácím ani jedenáct vteřin, protože hned po buly ujel do sóla Petr Jelínek a jeho zakončení bylo doopravdy výstavní. Energetici strhli vedení opět ve 29. minutě na svou stranu, to Tomáš Rolínek tečoval těsně před Lukášem Sáblíkem střelu Michaela Vyhlídala – 3:1. Slovanu se ale do konce druhé třetiny podařilo ještě vstřelit důležitý kontaktní gól na tři dva, aktivní Jan Švík protlačil puk do hradecké branky po přečíslení společně s Davidem Pazourkem.

Hradečtí hokejisté drželi slibný náskok až do 48. minuty, to se dostal puk přímo na hůl osamoceného Jiřího Kudrny a ten se v zakončení nemýlil – 3:3. O definitivní zvrat zápasu se postarali Lvi o několik málo minut později, kdy v přesilové hře pět na tři upravil na konečných 4:3 dělovkou od modré Ondřej Kříž. Hradeckým nepřinesl vyrovnání ani drtivý tlak při power – play, a tak si tři body veze z východu Čech Slovan za výhru 4:3.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Patrik Beck 0 0 0 0 0
Jiří Cetkovský 0 0 0 0 0
Petr Domin 0 0 0 0 0
Lukáš Fejgl 0 0 0 0 0
Patrik Fořt 0 1 1 0 0
Jiří Hendrich 0 0 0 0 0
Tomáš Kolafa 0 0 0 0 0
Jan Kolář 0 2 2 0 0
Jan Kubišta 0 0 0 0 0
Tomáš Linhart 0 0 0 0 0
Tomáš Martinec 0 1 1 0 0
Stanislav Mečiar 0 0 0 0 0
Tomaž Razingar 1 0 1 0 0
Tomáš Rolínek 1 0 1 0 0
Jaroslav Roubík 0 0 0 0 0
Petr Suchý 0 0 0 0 0
Pavel Suchý 0 0 0 0 0
Jan Šulc 1 0 1 0 0
Pavel Táborský 0 0 0 0 0
Michael Vyhlídal 0 1 1 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Tomáš Dušek 60 36 4 32 88,89 0 0

Ohlasy k utkání

Ladislav Kolda (hlavní trenér HC VČE Hradec Králové): „Samozřejmě nás porážka mrzí, zápas jsme měli dobře rozehraný, udělali jsme však chyby, které soupeř dokázal potrestat. My jsme se do šancí dostali taky, ale bohužel jsme s nimi nenaložili tak, jako Ústí, které bylo v koncovce velmi úspěšné. Z tohoto pohledu je to pro nás zklamání. Ve třetí třetině to bylo pak hektické, špatně jsme střídali, pak přísné vyloučení, které nás poslalo do třech, a následný gól na 4:3. Myslím, že jsme v závěru byli zbytečně nervózní, protože se to utkání dalo ještě aspoň vyrovnat, mrzí nás to...Soupeř byl dnes prostě produktivnější, v tom byl největší rozdíl."

Pavel Hynek (hlavní trenér HC Slovan Ústečtí Lvi): „Neodehráli jsme dobré utkání, domácí byli dvě třetiny lepším týmem. U nás bylo důležité, že jsme se vždy dokázali vrátit do zápasu, poté co Hradec vstřelil branky na 2:0 a 3:1 jsme pokaždé záhy snížili a to nás drželo v zápase. Rozhodujícím momentem byla také veliká šance Hradce za stavu 3:1, kdy nedali jasnou gólovku. Pokud by se tak stalo, tak by bylo asi rozhodnuto. Nám se naopak podařilo dát šťastný třetí gól a rozhodující pak v přesilovce pět na tři. Možná se domácí mohli cítit ukřivděně, ale u toho buly faul byl, náš hráč musel na šití. My jsme tuto šanci dokázali využít ke vstřelení vítězného gólu. Chtěl bych pochválit naše hráče za to, že nesložili zbraně, hráli až do konce a v závěrečné třetině, kdy jsme hru zredukovali do třech útočných pětek dokázali utkání otočit. Nerad bych používal fráze, ale určitě někdy je cennější vyhrát po nepříliš dobrém výkonu, něž hladkým způsobem a to byl náš dnešní případ. Kluci sami vědí, že nehráli ideálně, ale o to si pak více váží, že dokázali výhru vydřít. Věřím také, že se poučíme z dnešních chyb v defenzívě do dalších zápasů, máme ještě hodně co zlepšovat."