Zápasy
st 15.9.2004 | Daniel Višňák

Před parádní kulisou předvedl Hradec skvělý výkon a postaral se tak o překvapení kola, když porazil vysoko Č. Budějovice

Zápasové menu

Ve třetím kole přivítali hradečtí Energetici na svém ledě největšího favorita soutěže a to loni ještě extraligový tým Českých Budějovic.

Úvodní nápor zkušených hostů hradečtí s velikou dávkou štěstí přestáli, když své šance nevyužil Radoslav Kropáč a po něm ani Mojmír Musil, za Hradec mohl otevřít skóre Tomáš Martinec, ale ani jeho šance prvním gólem neskončila. Poprvé v utkání rozsvítil červené světlo za zády českobudějovického Jana Chábery až střelou z rohu kluziště Jirka Cetkovský a poslal nabuzený domácí celek do vedení. Po úvodní brance si Energetici vytvořili ještě několik slibných šancí, ale žádná už gólem neskončila.

Velmi slušně zaplněné východočeské publikum rozjásal podruhé v zápase Patrik Fořt, který v přesilové hře vybruslil zpoza branky před Cháberu a bekhendem ho překonal. Několik málo minut poté se perfektním zrychlením dostal hradecký skřítek Fořt do úniku, který ještě hezčím způsobem zakončil – Hradec vedl ve 25. minutě už tři nula. Domácí důležité tříbrankové vedení udrželi do konce druhé třetiny, i když se ještě dvakrát museli bránit v oslabení.

V poslední části hry nastoupili hosté s Josefem Kučerou v brance, ale místo očekávaného tlaku známými jmény nabitého soupeřova týmu, přišel pro Budějovice další tvrdý oříšek v podobě krásné čtvrté branky z hole Petra Suchého, který propálil svou dělovkou Kučeru nechytatelnou střelou od modré. Konečnou podobu výsledku dal 51.minutě po přihrávce Honzy Šulce zkušený Tomáš Martinec (na snímku), ten poslal puk do českobudějovické branky popáté v zápase.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Anton Alexejev 0 0 0 0 0
Patrik Beck 0 1 1 0 0
Jiří Cetkovský 1 1 2 0 0
Petr Domin 0 1 1 0 0
Lukáš Fejgl 0 0 0 0 0
Patrik Fořt 2 0 2 0 0
Jiří Hendrich 0 0 0 0 0
Tomáš Kolafa 0 0 0 0 0
Jan Kubišta 0 0 0 0 0
Tomáš Linhart 0 0 0 0 0
Tomáš Martinec 1 0 1 0 0
Stanislav Mečiar 0 2 2 0 0
Lubomír Pištěk 0 0 0 0 0
Tomaž Razingar 0 0 0 0 0
Tomáš Rolínek 0 0 0 0 0
Pavel Suchý 0 0 0 0 0
Petr Suchý 1 0 1 0 0
Michal Šeda 0 0 0 0 0
Jan Šulc 0 1 1 0 0
Pavel Táborský 0 1 1 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Alexandr Hylák 60 31 0 31 100,00 0 0

Ohlasy k utkání

Ladislav Kolda (hlavní trenér HC VČE Hradec Králové): „Jsme samozřejmě šťastní, nikdo od nás asi nečekal, že bychom mohli takhle vysoko porazit Budějovice. Byli jsme zase posíleni hráči z Pardubic, což nám určitě pomohlo, oni i přesto že absolvovali včera zápas v Litvínově, ráno zcela normální zátěžový trénink, tak zvládli utkání určitě dobře. Odehráli jsme zejména dobré zápas po taktické stránce, postupně se nám dařilo proměňovat šance a tím rostla naše sebedůvěra. Je dobře, že jsme dobře rozehraný zápas dotáhli na rozdíl od toho minulého s Ústím, kdy nám to uteklo mezi prsty, do vítězného konce, bylo to dneska strašně důležité. Před utkáním jsme se rozhodli pro změnu na brankařském postu a tah se nám si myslím povedl. Saša ukázal, že bude určitě tvořit s Tomášem vyrovnanou dvojici a na dnešním výsledku má určitě veliký podíl. Soupeř měl několik šancí, které dobře vyřešil, hlavně ve druhé třetině, tam nás hodně podržel. U Jardy Roubíka jsme se rozhodli pro klid, protože má teď problémy s třísly, vyzkoušeli jsme variantu v první formaci s Jirkou Cetkovským, který otevřel střelou z rohu skóre zápasu, odehrál určitě dobré utkání. Jsem rád, že jsme do zápasu zapojili všechny hráče a všichni ho mohli dohrát až do konce, protože nebyla potřeba nijak redukovat řady."

Milan Kupka (asistent trenéra HC Č. Budějovice): „Musím domácím pogratulovat k vítězství , které si zasloužili, šli za ním hned od začátku zápasu, hlavně hráli disciplinovaně, využili našich hrubých chyb, které dokázali na rozdíl od nás proměnit."