Zápasy
st 12.1.2005 | I. Dostál, R. Zajíček, D. Novotný, D. Višňák

Kometa v bitvě o třetí místo vyhrála v prodloužení 4:3

Zápasové menu

Šlágrem 38. kola byl určitě zápas mezi brněnskou Kometou a hradeckými Energetiky, jelikož šlo o přímou bitvu o třetí místo. V břeclavském azylu, kde se souboj vzhledem k motokrosovým závodům v hale Ronro odehrával, vstoupili lépe do zápasu domácí, kteří po dvaceti minutách vedli 2:0. Nejprve těsně po přesilové hře Brna otevřel skóre zápasu Milan Baranyk, aby pak v následné početní výhodě poslal Brno do dvoubrankového vedení Jan Mikel. Hradec v prostřední části hry vyrovnal manko zásluhou Romana Vondráčka a Lubomíra Korhoně. Na začátku třetí třetiny šli hosté dokonce díky trefě Tomáše Martince do vedení 3:2, ale Brno nakonec vyrovnalo ze sporně nařízené přesilovky 5 na 3 opět Baranykem. V prodloužení měli nejprve Energetici gólovku, tu však neproměnili a poté, co nešťastně nastřelili Michala Černého, inkasovali ze sóla čtvrtý gól.

V úvodu zápasu tahali za kratší konec „domácí“ hráči Komety Brno. První velká šance zápasu se totiž odehrála před jejich brankou. Ve 3. minutě se ocitl v jasné šanci před Rehem jeden zapomenutý Energetik osamocený, ale opuštěnou branku minul. Brankový rozhodčí už už rozžínal červené světlo. Na druhé straně bylo horko brankáři hostů Hylákovi až v 7. minutě, když jen s obtížemi likvidoval Elsnerovu ránu od modré. Za chvíli skončila v jeho lapačce i akce Moskala, který se před ním ocitl sám. Hradeckého gólmana opustilo štěstí až v 15. minutě. Moskal našel krásnou přihrávkou Milana Baranyka, který se neukvapil, počkal si a pak chladnokrevně zavěsil pod víko – 1:0. Záhy chtěl za hosty vyrovnat Beck, ale jeho střele se postavil do cesty připravený Rech. V 18. minutě zvýšil na 2:0 Jan Mikel, který si najel na vyraženou Brančíkovu střelu, kterou doklepl do poloopuštěné Hylákovy sítě.

Ve druhé třetině opět vyšel začátek hostům. Na rozdíl jediné branky snížil ve 23. minutě Roman Vondráček, jenž dorazil střelu Tomáše Martince, kterou dokázal Rech pouze vyrazit před sebe. Ve 25. minutě mohla Kometa pojistit své vedení. Appel v samostatné akci šel do blafáku, ale Hylák s velkými obtížemi dokázal jeho akci zastavit. Přesně v polovině utkání podruhé smutnili příznivci brněnského celku. Pardubická posila Energetiků, Lubomír Korhoň si najel mezi kruhy a přesně zamířil k levé tyči Rechovy branky. Vyrovnání Kometu nepoložilo, naopak, aktivizovalo všechny její síly. Ve 32.minutě se Moskal s Baranykem řítí na Hyláka, jenže ten je zázračně bekhendovou střelu vychytal. I další střelce pak přivádí ochránce hradecké branky k šílenství - neproměnili Appel, Meluzín, Černý, …

Do třetí třetiny se šlo za nerozhodného stavu, neboť v prostřední části hry dokázali hosté dorovnat dvoubrankové manko i přes to, že většinu šancí měli hráči Komety, kterým však vystavil stop brankář Hylák. Opět nástup po přestávce lépe vyšel Královéhradeckým. Ve 42. minutě Tomáš Martinec dorazil střelu Aleše Pazdery, kterou Rech neudržel a jen vyrazil před sebe – 2:3. Během 20 minut tak Kometa přišla o dobře rozehrané utkání, což ještě více její hráče nabudilo do útoku. Brno svíralo svého soupeře v jeho obranné třetině, ale nedařilo jeho hráčům projít přes úpornou obranu. Z tlaku ale resultovaly přesilovky, byť ne vždy se při ostřejším zákroku vylučovalo. Ve 49. minutě byli vyloučení Hradečtí Pavel a Petr Suchý, Kometa hrála 5 na 3. Početní výhodu nakonec využil až v 51. minutě Milan Baranyk, který zakončil kombinaci celé pětky – 3:3. Remízový stav hnal kupředu „domácí“ neboť chtěli získat všechny tři body. Největší šanci si připsal Brančík, jenomže i jeho střelu dokázal Hylák vytěsnit mimo branku. Do konce zápasu se již skóre nezměnilo a tak přišlo nastavení času. Prodloužená však dlouho netrvala. Už po 17 sekundách využil zaváhání hostující obrany Michal Černý a ze samostatného nájezdu po přihrávkách Vyrůbalíka a Brančíka získal pro Kometu extra bod za výhru 4:3 v prodloužení.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Patrik Beck 0 1 1 0 0
Jiří Cetkovský 0 0 0 0 0
Roman Červenka 0 1 1 0 0
Petr Domin 0 0 0 0 0
Jakub Evan 0 0 0 0 0
Lukáš Fejgl 0 0 0 0 0
Jiří Hendrich 0 0 0 0 0
Tomáš Kolafa 0 0 0 0 0
Lubomír Korhoň 1 0 1 0 0
Tomáš Martinec 2 0 2 0 0
Stanislav Mečiar 0 0 0 0 0
Aleš Pazdera 0 1 1 0 0
Ondřej Potůček 0 0 0 0 0
Jaroslav Roubík 0 0 0 0 0
Petr Suchý 0 0 0 0 0
Pavel Suchý 0 0 0 0 0
Roman Vondráček 0 1 1 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Alexandr Hylák 65 46 4 42 91,30 0 0

Ohlasy k utkání

Svatopluk Číhal (trenér Komety Brno):
Souhlasím s tím, že by zápasu slušela remíza, ale jsem rád ze máme dva body a otočili jsme z 2:3 na 4:3. Chci poděkovat 1500 diváků, kteří přijeli za námi.

Ladislav Kolda (trenér Hradec Králové):
Bylo to vyrovnané utkání, zápasu by více slušela remíza, ale i tam jsem spokojen s bodem. S Kometou se budeme prát v tabulce i nadále.