Zápasy
so 18.9.2004 | Daniel Višňák

Hradec v Kadani prohrál, o nápravu se bude snažit hned v pondělí doma proti Chomutovu

Zápasové menu

Hradečtí hokejisté zajížděli v sobotu poprvé v letošní sezóně na led soupeře a to konkrétně na sever Čech do Kadaně, kde chtěli navázat na středeční úspěch z utkání s Českými Budějovicemi. To se jim však nepovedlo, protože prohráli 4:1.

Po bezbrankové první třetině se měnilo skóre až v té prostřední zásluhou úspěšné dorážky Michala Poláka, jenž poslal domácí do vedení. Hradečtí mohli litovat nevyužitého sóla Patrika Becka z úvodní části hry, ale stejně tak mohla skončit brankou i nebezpečná střela Stanislava Stavenského. Do dvoubrankového vedení mohli jít černobílí ale v polovině utkání, naštěstí pro Hradec Michal Polák už podruhé sám před Hylákem úspěšný nebyl. Energetici tlačili soupeře zejména v přesilových hrách, ale žádná z jejich šancí za zády výtečně chytajícího brankáře Petra Ježe neskončila, a tak šli do kabin po 40 minutách spokojenější domácí, kteří vedli 1:0.

Hned v úvodu závěrečné třetiny zvýšil Hradec aktivitu a Kadaň se dostala pod veliký tlak, z něhož inkasovala vyrovnávací branku po úspěšném blafáku Tomáše Martince (na snímku). Radost z vyrovnání netrvala ale hostům dlouho, za dvě minuty pálil od modré v přesilové hře přesně do horního růžku branky Saši Hyláka Martin Klaus a domácí znovu vedli. Svůj náskok zvýšili osm minut před koncem řádné hrací doby, poté co zužitkoval přihrávku Michala Poláka Jaroslav Jabrocký a bylo to 3:1. Viditelně otřesení hosté se už na zvrat nezmohli, naopak inkasovali ještě z přečíslení dva na jednoho čtvrtou branku, která stanovila konečnou podobu výsledku.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Anton Alexejev 0 0 0 0 0
Patrik Beck 0 0 0 0 0
Jiří Cetkovský 0 0 0 0 0
Petr Domin 0 0 0 0 0
Lukáš Fejgl 0 0 0 0 0
Patrik Fořt 0 0 0 0 0
Jiří Hendrich 0 0 0 0 0
Tomáš Kolafa 0 0 0 0 0
Jan Kubišta 0 0 0 0 0
Tomáš Linhart 0 0 0 0 0
Tomáš Martinec 1 0 1 0 0
Stanislav Mečiar 0 0 0 0 0
Lubomír Pištěk 0 0 0 0 0
Tomaž Razingar 0 0 0 0 0
Tomáš Rolínek 0 0 0 0 0
Petr Suchý 0 0 0 0 0
Pavel Suchý 0 0 0 0 0
Michal Šeda 0 0 0 0 0
Jan Šulc 0 0 0 0 0
Pavel Táborský 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Alexandr Hylák 60 38 4 34 89,47 0 0

Ohlasy k utkání

Miroslav Novák (asistent trenéra SK Kadaň): „Dnešní utkání pro nás bylo těžké, protože z posledních tří zápasů jsme dva měli již skoro vyhrané a nepovedlo se nám dotáhnout je do vítězného konce. Od začátku na nás byla vidět nervozita a to hlavně v závěrečné fázi akcí. Před mužstvem smekám klobouk, když se za stavu 1:1 nepoložili a dokázali se zvednout. Psychicky to zvládli úplně perfektně, věřili si a já jsem rád, že to tak dopadlo. Vítězství jsme již opravdu potřebovali.“

Robert Horyna (asistent trenéra HC VČE Hradec Králové): „Podle mého názoru o vítězství Kadaně rozhodlo jejich větší nasazení, nám se bohužel nepovedlo zopakovat výkon ze zápasu s Budějovicemi, chyběl nám dnes větší důraz, větší srdíčko což mělo také veliký vliv na konečný výsledek. Do zápasu jsme se vrátili ještě vyrovnáním na 1:1, to jsme Kadaň měli pod velikým tlakem, ale bohužel hned na to jsme udělali hloupý faul a ten soupeř potrestal rychlým gólem v přesilovce, pak jsme museli hru otevřít a inkasovali jsme ještě po dvou brejkách dva góly. Je to škoda, protože po vítězství na Českými Budějovicemi si asi někteří hráči mysleli, že umí hrát hokej a dneska se dostali rychle zase na zem. Musím pochválit Sašu Hyláka, protože byl vynikající, nebýt jeho výkonu tak ten výsledek mohl být pro nás ještě horší, dlouho nás držel v naději na zvrat a škoda, že toho kluci nevyužili."