Zápasy
st 26.1.2005 | Daniel Višňák

Hradec v Chomutově neprohrál a drží stále postavení v první čtyřce

Zápasové menu

Po bezbrankové první třetině viděli první gól diváci hned na začátku té druhé, když Hyláka prostřelil po odehrání 47 vteřin Ladislav Boušek. Energetici nejprve nastřelili Hendrichovou dělovkou spojnici domácí branky, ale po následné dorážce Tomáše Martince z přesilovky bylo už vyrovnáno. V závěrečné dvacetiminutovce poslal ze sóla do vedení hosty Roman Červenka. Na jeho gól odpověděli chomutovští ve 47. minutě, kdy vyrovnali na konečných 2:2. V prodloužení čaroval zejména hradecký brankář Hylák, na druhé straně nebyl pozadu ani Luboš Horčička, a tak zápas skončil spravedlivou dělbou bodů.

V přímém souboji o průběžné čtvrté místo se začalo z obou stran velmi opatrně. První nesmělé pokusy skončily v rukách brankářů. Nejdříve musel Horčička poprvé zasahovat po ráně Kolafy a po několika vteřinách z ostrého úhlu vyzkoušel Hyláka Buchal. V 5.minutě byl za vlastní brankou zasažen holí v obličeji Nosek, rozhodčí však nechal hru pokračovat. Dvě minuty nato byl vyloučen za vysokou hůl Buchal, domácí se v oslabení v pohodě ubránili a ještě naopak stihl zahrozit Mikšovic. V 11.minutě se do útoku nahrnuli hosté, ale střelu Suchého od modré pokryl Horčička ve své lapačce. V ten samý čas obdržel chomutovský Mikšovic od rozhodčího desetiminutový osobní trest za nesportovní chování. V závěru úvodní části se z úvodního gólu mohli radovat domácí. Nejdříve kapitán Šíp vyslal dělovku, Hylák jen stěží puk vyrazil před sebe a volný Boušek netrefil napůl odkrytou hradeckou branku. Za zvuku sirény ze tak do šaten odcházelo za bezbrankového stavu 0:0.

Do prostřední třetiny se modrobílí pustili s velkou chutí. Již ve 21.minutě se do hokejky opřel Ladislav Boušek, střelou od mantinelu poprvé rozvlnil síťku za Hylákovými zády a domácí se úvodním gólem utkání ujali vedení 1:0. Minutu nato mohli chomutovští své vedení zvýšit. Do brejku se po přihrávce k modré čáře dostal Nosek, ale Hylák byl připraven na svém místě. Ve 25.minutě se naopak do velkých šancí dostali hosté. Nejdříve Hendrich z levé strany napálil spojnici chomutovské branky a chvíli poté musel Horčička skrýt do lapačky puk po střele z hole Becka. Přišla 27.minuta a vyloučení Polodny za hákování. Hosté uzamkli Chomutov v jeho obranném pásmu. Nejdříve Vondráček dokázal blafákem Horčičku položit a Tomáš Martinec měl již snadnou pozici ke vstřelení vyrovnávajícího gólu na 1:1. V polovině 30.minuty dopravil Polodna puk za Hylákova záda, rozhodčí však gól neuznává. V té samé minutě byl vyloučen hradecký Martinec. Hosté hned od začátku svého oslabení dávali najevo, že ani hra ve čtyřech nemusí znamenat převahu soupeře. Jen co skončila nevyužitá přesilovka Chomutova, dostali k dispozici další početní výhodu Východočeši, velice přísně byl vyloučen kapitán domácích Šíp. Při přečíslení 3 na 1 zabránil v inkasovaném gólu skvělým zákrokem betonem Horčička, na druhé straně se neméně pěkným zákrokem předvedl Hylák. Ve 35.minutě byl před brankou Hyláka faulován Buchal, odešel však na trestnou lavici za filmování. Hlavní rozhodčí přivedl všechny diváky téměř do stavu nepříčetnosti. Minutu poté při závaru před hradeckou brankou Jíra dorazil puk do sítě, ale hlavní rozhodčí ani tentokrát branku neuznal. Chomutovští hráči i diváci doslova zuřili a rozhodčího málem inzultovali. Do konce druhé části se skóre nezměnilo a stav byl po dvou třetinách opět nerozhodný.

Hned ve 42.minutě čekal na modré Roman Červenka, po kolmé přihrávce od Vondráčka a hrubé chybě domácí obrany, se dostal do samostatného úniku a střelou k pravé tyčce Horčičkovy branky poslal hostující tým do vedení 2:1. Probíhala 44.minuta chomutovští hráli další přesilovou hru. Začali tuto početní výhodu velmi slibně, ale vlastními chybami v rozehrávce se připravovali o možnost alespoň prověřit pozornost gólmana Východočechů. Vše si však vynahradili krátce po skončení této přesilovky. Jiří Charousek lehkou bekhendovou střelou našel skulinku mezi betony brankáře Hyláka a vyrovnal na 2:2. Ve 49.minutě se na Horčičku řítil Martinec, domácí brankář si s jeho pokusem poradil. Další výhodu v poli počali domácí hbitou střelou Řezníčka hned po vhození kotouče na led, ale Hylák předvedl skvělý semafor. Za chvilku zprava vystřelil Šíp a kotouč se odrazil od tyče pryč od hradecké svatyně. Utkání pomalu dospělo ke konci řádné hrací doby a oba týmy čekalo prodloužení, ve kterém ani jeden ze soupeřů nedokázal strhnout vítězství na svou stranu.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Patrik Beck 0 0 0 0 0
Jiří Cetkovský 0 0 0 0 0
Roman Červenka 1 0 1 0 0
Petr Domin 0 0 0 0 0
Patrik Fořt 0 0 0 0 0
Jiří Hendrich 0 0 0 0 0
Marián Kacíř 0 0 0 0 0
Tomáš Kolafa 0 0 0 0 0
Tomáš Linhart 0 1 1 0 0
Tomáš Martinec 1 0 1 0 0
Stanislav Mečiar 0 0 0 0 0
Jaroslav Roubík 0 0 0 0 0
Petr Suchý 0 0 0 0 0
Pavel Táborský 0 0 0 0 0
Roman Vondráček 0 2 2 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Alexandr Hylák 65 43 2 41 95,35 0 0