Zápasy
st 22.9.2004 | Daniel Višňák

Výtečný Saša Hylák vychytal utkání v Olomouci, které vyhrál Hradec 1:0

Zápasové menu

V rámci šestého kola první ligy zajížděli hradečtí Energetici na Moravu, kde se střetli s loni pátým celkem druhé nejvyšší hokejové soutěže Olomoucí.

Ta na svého soupeře doslova vlétla v prvních dvaceti minutách takovým způsobem, že by se nikdo asi ani nedivil, kdyby před prvním odchodem do šaten svítilo na ukazateli skóre 3:0 pro domácí. To se však nestalo, protože v hradecké brance stál vynikající brankář Alexandr Hylák (na snímku), ten zlikvidoval v prvních dvaceti minutách i ty největší šance Olomouce z kategorie stoprocentních. Nejprve v páté minutě vychytal v leže Jiřího Pašku, poté osamoceného před hradeckou brankou Filipa Smejkala, ale asi nejtěžší zákrok si připsal na své konto v končící osmé minutě, kdy nejprve špičkou betonu vytáhl tvrdou střelu Jiřího Hradeckého a následně na zádech famózně chytil lapačkou i dorážku Petra Šakarova. Hosté byli prakticky celých dvacet minut pod velikým tlakem Mory a mohli děkovat zejména výtečnému Hylákovi za bezbrankové skóre.

Do druhé třetiny nastoupili Východočeši jako proměnění a hned v dohrávce své přesilové hry mohli otevřít skóre, ale pozorný Vojtek byl proti. Domácí brankář se vytáhl krátce po polovině utkání i proti bezprostřední střele osamoceného Patrika Becka a následné dorážce Jiřího Cetkovského, a tak čekání na úvodní gól v Olomouci pokračovalo i po čtyřiceti minutách.

Úvod do třetí třetiny patřil pro změnu domácím, kteří dostali Energetiky zejména díky přesilovým hrám pod drtivý tlak, ale jako blesk z čistého nebe přišla jediná a rozhodující branka Lubomíra Korhoně, který po přihrávce Tomáše Kolafy, jenž projel ukázkově celým pásmem Olomouce, prostřelil Martina Vojtka. Před ním mohl první branku vstřelit pro hradecké Partik Fořt, ale jeho šikovná střela se odrazila od spojnice domácí branky do tyče a poté ji reflexivně Vojtek ve svém brankovišti zalehl. Strhující závěr přinesl málem vyrovnání, ale nečekaně odražený puk naštěstí pro hradecké jen zázrakem v jejich brance neskončil, a tak si Energetici odvezli ve středu první tři body v letošní sezóně ze hřiště soupeře. Lví podíl na vítězství má bezesporu VÝTEČNÝ Alexandr Hylák, který zlikvidoval 37 soupeřových pokusů a za svá záda nepustil ani jeden gól.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Patrik Beck 0 0 0 0 0
Jiří Cetkovský 0 0 0 0 0
Petr Domin 0 0 0 0 0
Patrik Fořt 0 0 0 0 0
Jiří Hendrich 0 0 0 0 0
Tomáš Kolafa 0 1 1 0 0
Jan Kolář 0 0 0 0 0
Lubomír Korhoň 1 0 1 0 0
Tomáš Martinec 0 0 0 0 0
Stanislav Mečiar 0 0 0 0 0
Ondřej Potůček 0 0 0 0 0
Zdeněk Procházka 0 0 0 0 0
Petr Suchý 0 0 0 0 0
Pavel Suchý 0 0 0 0 0
Michal Šeda 0 0 0 0 0
Jan Šulc 0 0 0 0 0
Pavel Táborský 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Alexandr Hylák 60 37 0 37 100,00 0 0

Ohlasy k utkání

Kamil Přecechtěl (hlavní trenér HC Olomouc): „Mrzí nás, že poté co jsme se začali herně zvedat, přišla další domácí, pro nás krutá porážka. Liga je tak vyrovnaná, že si těžko můžeme vybírat soupeře, my musíme začít dávat góly, protože prohrávat doma o gól, o dva se nedá. Na druhou stranu soupeř podal bezchybný a disciplinovaný výkon."

Ladislav Kolda (hlavní trenér HC VČE Hradec Králové): „Samozřejmě jsme spokojení s vítězstvím, chtěli jsme dokázat to, co se nám nepodařilo minule v Kadani a to potvrdit domácí vítězství. Dneska jsme odehráli takticky perfektní utkání, výsledek o tom koneckonců vypovídá. Fantasticky chytal i Saša Hylák, kvalitně hrála i naše obrana a jsem rád, že hráči dodrželi do puntíku taktiku, se kterou jsme sem dnes jeli a myslím si, že to vítězství jsme si za náš výkon zasloužili."