Aktuální zprávy z klubu
ne 6.8.2017 | Jan Vavřina, Radek Staněk

5 důvodů, proč přijít na derby! Motivací je pohár i překonání rekordu

Rok se s rokem sešel, opět je tady vyvrcholení Mountfield Cupu, o které se znovu postará východočeské derby. A stejně jako vloni, i letos si to Mountfield HK a Dynamo Pardubice rozdají o celkové prvenství. Navíc nejde jen o to. Východočeši budou chtít překonat rekord v divácké návštěvnosti, přispějte k tomu i vy! Úvodní buly padne v 17:30.

Důvod č.1: Kdo ovládne Mountfield Cup 2017?

I když je zatím jen příprava a všechny celky ladí formu na sezónu, motivace získat prvenství v nejkvalitnějším letním turnaji v České republice je veliká. Mountfield HK už si tento pocit užil vloni, letos k němu má opět dobře nakročeno.

Jakákoliv výhra nad Dynamem znamená, že bezmála jeden metr vysoký pohár zůstane doma. Pardubice musí pro celkové vítězství získat všechny tři body. Pokud urvou dva a Hradec jeden, pohár poputuje na Spartu.

Důvod č.2: Forma Hradce proti Pardubicím

Psal se leden roku 2016, když Dynamo naposledy zvítězilo v prestižním utkání. Od té doby kraluje Východním Čechám tým zpod Bílé věže. Od té doby si připsal 5 vítězství v rámci Tipsport extraligy, další přidal na loňském Mountfield Cupu. Pro Hradec může jít o sedmou výhru proti rivalovi v řadě!

Navíc je potřeba připomenout, že Pardubice porazily Mountfield HK na jeho ledě pouze jednou (4. února 2014), a to „jen“ v prodloužení. Ubrání družina Václava Sýkory znovu svou tvrz?

Důvod č.3: Parádní atmosféra i během léta

Hokej v Hradci prostě táhne a fakt, že je začátek srpna, na tom vůbec nic nemění. Oba zápasy domácího celku provázela skvělá atmosféra a návštěva nad tři tisíce diváků. Skoro to vypadá, jako by se ani nehrála příprava, ale rovnou soutěžní zápasy.

Kredit si navíc hradečtí fandové získali i za mimořádně sportovní gesto vůči hráčům Jižní Koreje, kterým po zápase prokázali respekt potleskem ve stoje. Ovšem kdy jindy vytvořit ještě lepší atmosféru než v derby s Pardubicemi?

Důvod č.4: Hlad po hokeji – domácí derby po osmi měsících

Pod Bílou věží se čtyři měsíce nehrál hokej a hlad po něm je cítit na všech frontách. Že ho mají fanoušci, o tom není pochyb a ostatně to potvrdily i skvělé návštěvy a atmosféra, kterou vytvořili nejen pro domácí tým.

Ovšem po tvrdé letní přípravě vítají zápasovou praxi i samotní hokejisté, pro spoustu z nich jde navíc o premiéru v novém působišti. A samozřejmě nemůžeme opomenout ani trenéry, kterým tato utkání přinesou cenné poznatky před ostrým startem.

Důvod č.5: Rekord v návštěvnosti padne. Ale o kolik?

Mountfield Cup si svou organizací a atraktivitou rychle získal respekt a prestiž. Důkazem toho budiž zajímavé týmy i zvyšující se návštěvy. Loni celý turnaj navštívilo celkem 11 966 diváků, letos je stav před posledním zápasem 10 469 (včetně zápasu v Holešovicích).

Je tak jasné, že hradečtí fanoušci se postarají o zlomení loňského rekordu. Otázka zní o kolik? Ovšem je zde možná ještě větší výzva. Loňské vyvrcholení turnaje proti Pardubicím si nenechalo ujít 4145 diváků. Zdolají Východočeši i tuto metu?

Vstupenek na utkání je stále dostatek

Pokladny zimního stadionu se dnes otevřou ve 13:00, k dispozici je dostatečný počet vstupenek. Na hokej půjdou znovu zadarmo majitelé permanentních vstupenek na novou sezónu, stejně jako následně na všechna utkání Ligy mistrů. Oproti loňskému ročníku navíc mají garantované své sedadlo.

Ve volném prodeji jsou z důvodů blokací pro permanentkáře pouze vstupenky na stání, po zahájení zápasů ale mohou všichni návštěvníci využít všech neobsazených sedadel na stadionu. Jednotlivá vstupenka vyjde na 120 Kč, zlevněná pak na 100 Kč.