Aktuální zprávy z klubu
pá 22.5.2015 | Jan Vavřina

Odpoledne v Třebši se vydařilo. Mountfield potěšil fanoušky a vyhrál na penalty

Čtvrteční odpoledne 21. května patřilo fotbalovému přátelskému utkání mezi hokejisty Mountfieldu HK a fotbalisty ze Sokola Třebeš. Zápas dospěl po výsledku 7:7 do penaltového rozstřelu, ve kterém uspěli svěřenci Petera Draisaitla. Po duelu následovala autogramiáda a příjemné popovídání si fanoušků a hráčů.

Do branky Mountfieldu se postavil nezvykle Bohumil Jank, který zprvu musel přihlížet útočné kvalitě Třebše. Ve 40. minutě prohrávali hokejisté 0:3, pak ale zabrali a skóre postupně korigovali. Ve druhém dějství musel "Bobby" skousnout dva góly mezi nohy a následné hecování spoluhráčů. „Přiběhl Váša (Jirka Vašíček) se Svoboďákem (Adamem Svobodou) a dali mi bundu jako zástěru. Prý jsem v tom úplně stejný jako Svoboďák,“ směje se jinak spolehlivý bek. „Nato jsem dostal ale další gól, tak mi lidi říkali, ať si ji dám i na ruce,“ pokračuje s úsměvem na tváři.

Po konečném hvizdu svítil na tabuli stav 7:7, následovaly penalty, ve kterých Bohumil Jank chytil tu rozhodující a Mountfield „mohl slavit“. Velmi dobrý výkon podal mimo jiné Tomáš Rousek, jenž se blýskl hattrickem, a jeho šikovnost neunikla pozornosti dočasného brankáře. „Tomáš Rousek hrál výborně, ne náhodou má přezdívku Messi. Mile mě překvapil Pilka (Karel Pilař), ten je na míči hodně šikovný. Ještě byl hodně živý Tomáš Král,“ chválí některé své spoluhráče.

Po zápase následovala autogramiáda, při níž hráči rozdali spoustu podpisů, kartiček i úsměvů. „Akce tohoto typu mám moc rád, přišli fanoušci, zahráli jsme si fotbal, pobavili se... Z fotbalového pohledu toho asi příliš nepředvádíme, snažíme se to hrát tak, aby to nebyla ostuda. A většinou z toho vznikne taková exhibice, že to skončí třeba 7:7,“ dodává dobře naladěný Bohumil Jank.

Fotogalerie