Tiskové zprávy
čt 27.8.2015 | Jan Vavřina

Hradec mezi elitou! Mountfield HK získal statut Akademie ČSLH

Výkonný výbor Českého svazu ledního hokeje na svém zasedání dne 27. srpna 2015 potvrdil přijetí hokejového klubu Mountfield HK mezi Akademie ČSLH. Hradecký hokejový klub má od konce loňské sezóny, díky postupu juniorů do DHL extraligy juniorů, všechny kategorie v nejvyšší soutěži, k získání statutu bylo dále zapotřebí splnit sérii přísných kritérií. Mountfield HK ale bez problému obstál, a zařadil se tak mezi nejprestižnější kluby v České republice.

Cílem celého projektu je výchova špičkových hráčů, v Hradci Králové jsou k tomuto nyní takřka ideální podmínky. Hokejový klub splnil přísné podmínky týkající se vybavení zázemí pro hráče a podmínky pro zajištění výzbroje a výstroje, kvalitní stravování, školní a studijní normy, personální obsazení, sociální a zdravotní zabezpečení, technické normy a metodické zabezpečení, nebo také mezinárodní vztahy.

Toto všechno znamená, že je ve východočeské metropoli otevřená cesta k výchově kvalitních hokejistů nejen evropského formátu. Hokejový klub díky zařazení do Akademie ČSLH získá vyšší podporu ze strany ČSLH, a to týkající se financování, metodické výpomoci, pomoci při organizování mezinárodních turnajů, dále bezplatnou účast trenérů na seminářích organizovaných ČSLH či IIHF a spousta dalších benefitů.

S rozhodnutím Výkonného výboru ČSLH a vstupem Hradce do Akademie je spokojen také generální manažer Mountfieldu HK Aleš Kmoníček. „Získáním statutu Akademie ČSLH jsme splnili další dílčí cíl, který jsme si před několika roky stanovili. Je to samozřejmě velmi pozitivní signál jak pro naše majitele, Město Hradec Králové a společnost Mountfield a.s., tak pro širokou hokejovou veřejnost a naše partnery. Mimo jiné to ukazuje na kvalitní práci s mládeží, která nám v posledních dvou letech přinesla i řadu skvělých výsledků,“ říká Aleš Kmoníček.

Kompletní podmínky a technický předpis pro získání statutu Akademie ČSLH.