Žáci
po 10.4.2017 | Klára Petrásková

6. třída ovládla poslední turnaje sezóny a přivezla do Hradce dvě zlata!

Sezóna A-týmu je už u konce, stejně tak sezóna mládežnických kategorií. V jejím samotném závěru se hradecká 6. třída zúčastnila hned dvou kvalitně obsazených turnajů, na nichž rozhodně neudělala ostudu. Ba právě naopak! Šesťáci se obou akcí zhostili na jedničku – jak z finálového turnaje Hockey Tour, tak z Young talents Hvězda CUP 2017 si totiž přivezli na soutok Labe a Orlice pohár pro vítěze.

Závěrečný turnaj Hockey Tour 2005 (Karlovy Vary)

Poslední březnový víkend, tedy 25. a 26. března, se hradecká 6. třída vydala na finální turnaj soutěže HT2005. A ten se vyvedl na výbornou! Ze základní skupiny, ve které Lvi sehráli šest dvacetiminutových klání se třemi různými soupeři, totiž Východočeši postoupili téměř bez ztráty a poradit si dokázali i v play off. V semifinále a finále nastříleli mladí Lvi dohromady hned jedenáct branek a z Karlových Varů si tak na soutok Labe a Orlice odvezli pohár pro vítěze.

S celou akcí byl spokojen i hlavní trenér mládežnické kategorie Václav Pánek. „Na tomto turnaji se sešla špička ročníku 2005 a věděli jsme, že to bude velmi kvalitní turnaj. Ze zápasů z průběhu sezóny jsme věděli, že budeme patřit k favoritům. Já osobně jsem jel na turnaj s velkým respektem a možná i s trochou obav, jak bude vypadat náš výkon vzhledem k nepovedenému domácímu turnaji Filipa Čepa,“ vzpomíná na hradeckou akci žákovský kouč.

Šesťáci si však se závěrečným turnajem nakonec poradili na výbornou. „První zápas s Plzní nám napověděl, že to nebude opravdu nic snadného, ale v zápase jsme byli lepším týmem a nastartovali se k dobrým výkonům. Troufám si říct, že jsme v každém utkání zaslouženě vyhráli a zasloužené bylo i naše celkové prvenství. I když třeba Vítkovicím na tomto turnaji chyběli klíčoví hráči, tohoto vítězství si cením a je to odměna pro kluky za celou sezónu,“ chválí východočeské mužstvo jeho trenér.

Hradecká sestava, výsledky zápasů, celkové pořadí

Sestava Mountfieldu HK: Jan Kasal, André Lequin – Filip Žaba, Milan Veselý, Adam Bezpalec, Radim Šír, Jiří Felcman, Daniel Dunda, Pavel Šimek, Matyáš Sláma, Jiří Klíma, Lukáš Král, Štěpán Zrzavý, Jaromír Síla, Jan Vencl, David Pavič.

Hradecké zápasy v základní skupině:
Mountfield HK – HC Plzeň 1929 4:3, 2:2
Mountfield HK – HC VÍTKOVICE RIDERA 5:1, 6:2
Mountfield HK – HC RT TORAX Poruba 2:0, 2:0

Semifinále:
Mountfield HK – HC Energie Karlovy Vary 7:1 (5:1; 2:0)

Finále:
Mountfield HK – HC VÍTKOVICE RIDERA 4:2 (3:0; 1:2)

Celkové pořadí turnaje:
1. Mountfield HK
2. HC VÍTKOVICE RIDERA
3. HC Dukla Jihlava
4. HC Energie Karlovy Vary
5. HC Hvězda Praha
6. HC Orlíci Uničov
7. HC Plzeň 1929
8. HC RT TORAX Poruba

Young talents Hvězda CUP 2017 (Praha)

Na přelomu března a dubna zavítali hradečtí šesťáci do Prahy na turnaj zvaný Young talents Hvězda CUP 2017. V rámci něj postupně změřili síly s pěti různými soupeři v deseti dvacetiminutových duelech. Kromě jedné prohry a dvou remíz Východočeši na turnaji nezaváhali a v celkovém součtu jim tak s šestnácti body zaslouženě připadla první příčka.

„Byla to naše poslední akce sezóny. V prvním zápase se nám vůbec nedařilo a z naší strany to nebyl ten hokej, jaký jsme předváděli týden předtím ve Varech. Možná hrála roli i trochu únava z dlouhé sezóny. Naštěstí druhý den se asi kluci lépe vyspali a náš projev se postupně zlepšoval,“ ohlíží se za poslední žákovskou akcí ročníku 2016/17 hlavní kouč Václav Pánek.

„Turnaj byl hodně vyrovnaný, a tak na každém zápase záleželo. Jsem rád, že jsme to nakonec zvládli a turnaj vyhráli. Sezónu jsme tak zakončili dvěma prvními místy. Kluci se snad poučili z domácího turnaje Filipa Čepa a pochopili, že i když jsou individuálně na velmi dobré úrovni, jedině týmové pojetí hry jim zaručí úspěch,“ vysvětluje mládežnický trenér jeden z hlavních důvodů, díky němuž mladí Lvi na turnajích uspěli.

Hradecká sestava, výsledky zápasů, celkové pořadí

Sestava Mountfieldu HK: Jan Kasal, André Lequin – Filip Žaba, Milan Veselý, Adam Bezpalec, Jiří Felcman – Jaromír Síla, Daniel Dunda, Matyáš Sláma – Pavel Šimek, Jiří Klíma, Jan Vencl – Radim Šír, Jan Hypský, Pavel Sklenář

Zápasy Hradce Králové:
Mountfield HK – HC Plzeň 1929 2:3, 2:0
Mountfield HK – HK Ružinov Bratislava 2:1, 5:0
Mountfield HK – HC Sparta Praha 2:2, 3:1

Mountfield HK – HC Hvězda Praha 2:1, 1:1
Mountfield HK – HC Olomouc 3:0, 4:1

Celkové pořadí turnaje:
1. Mountfield HK (16 bodů)
2. HK Ružinov Bratislava (11 bodů)
3. HC Hvězda Praha (11 bodů)
4. HC Plzeň 1929 (10 bodů)
5. HC Sparta Praha (7 bodů)
6. HC Olomouc (5 bodů)