Zápasy mládeže
ne 29.11.2015 | Martin Voltr

Mladší dorostenci vybojovali alespoň bod, s Vítkovicemi prohráli v prodloužení

Zápasové menu

Ani druhý zápas nadstavbové části se hradeckému mladšímu dorostu nevydařil podle představ. Pod Bílou věž přijely Vítkovice, které se ukázaly ve velmi dobrém světle. Na jejich dvě vedoucí trefy dokázal Mountfield vždy bleskově zareagovat a utkání dotáhl do prodloužení, které však 23 sekund před koncem po zásluze ukončili Ostravané.

Parádní hokej a bleskové hradecké vyrovnání

Zatímco hradecký tým v úvodním kole nadstavby padl v Třinci, Vítkovice porazily Přerov. Právě hosté byli na začátku utkání o něco aktivnější, první velkou šanci měl ve čtvrté minutě Jakub Mrva, jehož střelu zblízka musel vyrazit Daniel Dvořák. Když ale Petr Fridrich objel pásmo a zpoza brány vybídl Viktora Konečného, na jeho střelu do růžku byl gólman krátký – 0:1.

Domácí mladíky ale inkasovaný gól nesrazil, právě naopak. Stačilo jim 31 sekund, aby z bleskového protiútoku srovnali! Na Morongovu přihrávku si najel Petr Poppel, který nekompromisně prostřelil gólmana Dobeše – 1:1. Jinak první třetina příliš šancí nenabídla, ale hrál se hodně rychlý hokej, jak se na týmy z republikové špičky sluší a patří.

Fauly určily obraz hry, scénář se opakoval

Ani druhá část nepostrádala tempo, hodně ji však ovlivnila častá vyloučení. Hradec se bránil ve třech oslabeních, Vítkovice pykaly hned čtyřikrát. Právě když měli domácí hráče navíc, Poppel napálil spojnici tyčí, jeho tým pak musel naopak děkovat Dvořákovi, že dokázal famózně vykopnout puk při úniku Konečného. Štěstí se od něj ale odvrátilo při nepovedené střele Petra Smičky, kterou si obránce srazil do branky – 1:2.

Jenže hradecká odpověď znovu přišla hodně rychle. Za dvě minuty hrál Mountfield další přesilovku, ve které se Morongova střela odrazila od clonících hráčů. Jako první si ji našel Štěpán Pokorný, jenž okamžitě poslal kotouč pod víko – 2:2. Své šance v početních výhodách měli i hosté, 23 sekund dokonce hráli proti třem, obětavá hradecká defenzíva to ale zvládla.

V bojovné koncovce převládali hosté

Postupem času ustoupila hokejová podívaná především velkému boji. Ani jeden z týmů nechtěl udělat chybu, i proto nebyly k vidění žádné gólové příležitosti, maximálně střely z dálky. A ani těch nebylo mnoho. S blížícím se závěrem začala vystupovat vítkovická převaha, v 52. minutě spustili hosté obrovský nápor na hradecké brankoviště, ale Dvořák situaci ustál.

Lví brankář si poradil i s dělovkou Vojtoviče. Východočeši se naopak do střeleckých pozic nedostávali, až chvíli před koncem předvedli zejména Pokorný a Poppele hodně povedené střídání. Jakub Dobeš s nimi ovšem neměl větší potíže, a to bylo ze základní hrací doby všechno.

Vítkovice předvedly skvělé prodloužení

Víc prostoru ve hře čtyř proti čtyřem očividně vyhovovalo hostům. V prodloužení měli až neskutečných osm střel! Nejdřív se Kylnár prokličkoval pásmem před Dvořáka, v další akci zase vybídl Mrvu, který jen těsně přestřelil břevno. Hradecký gólman chytal skvěle, o střídání později si poradil s únikem Vojtoviče i stoprocentní gólovkou Šuláka. Jenže půl minuty před koncem vyhrály Vítkovice buly a Jakub Mrva v čase 64:37 vynikající střelou rozhodl – 2:3 po prodloužení.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jakub Heligr 0 0 0 0 0
Lukáš Kašpar 0 0 0 -1 0
Jan Klodner 0 0 0 -2 0
Jan Krištof 0 0 0 0 0
Jakub Kynčl 0 0 0 0 2
Matěj Morong 0 2 2 1 2
Jakub Naar 0 0 0 0 0
Štěpán Pokorný 1 1 2 1 2
Petr Poppel 1 0 1 1 0
Štěpán Růta 0 0 0 -2 0
František Řehák 0 0 0 -1 0
Matěj Síla 0 0 0 -2 0
Vojtěch Síla 0 0 0 -1 2
Dominik Šedivý 0 0 0 -1 0
Tomáš Šlaicher 0 0 0 -1 0
Daniel Vaňát 0 0 0 -1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Daniel Dvořák 65 42 3 39 92,86 0 0

Ohlasy k utkání

Karel Soudek (Mountfield HK):
Bod je pro nás pomalu vítězstvím. Do poloviny utkání jsme hráli dobře, ale od té doby byl soupeř lepší. Dostávali jsme se do velkých potíží, protože jsme nedostávali od obránců dobré kotouče na útočníky, a když útočníci jezdí tam a zpátky bez kotouče, síly docházejí rychle. Ne že by nás soupeř přehrával, ale dělali jsme chyby v obraně, hráči Vítkovic se dostávali přes obranu k brankářovi. Pochválil bych Dana Dvořáka, že to vychytal. Vítkovice měly už ve druhé polovině zápasu výrazné šance, mohli jsme odejít bez bodu.

Mojmír Trličík (HC Vítkovice Steel):
Se dvěma body jsme maximálně spokojeni, protože Hradec určitě patří ke špičce soutěže. Hráli jsme s ním v létě a těšili jsme se na zápas, očekávali jsme výborný hokej z obou stran. Myslím, že se to jednoznačně potvrdilo. Výborné bruslařské výkony od velké většiny hráčů, my jsme spokojeni s výkonem všech, kteří dneska naskočili do hry. V závěru třetí třetiny a hlavně v prodloužení jsme měli šance, a nakonec jsme z dobré hokejové situace dali rozhodující gól. Myslím, že jsme si ho zasloužili.