Tiskové zprávy
ne 3.1.2016 | Jan Vavřina

Tomáš Troliga v Hradci Králové skončil, bude hrát slovenskou extraligu

Jednatřicetiletý slovenský útočník Tomáš Troliga ukončil své působení v Mountfieldu HK, odkud se přesune zpátky na Slovensko – do trenčínské Dukly. V hradeckém hokejovém klubu působil od začátku sezóny 2014/15, své místo v základní sestavě A-týmu si natrvalo nevybojoval, a tak se vrací do míst, které zná – v Trenčíně působil ve své kariéře dvakrát, naposledy v sezóně 2013/14.

Letos stihl téměř dvoumetrový forvard 10 extraligových utkání, v nich si připsal gól a asistenci. Většinu dosavadní sezóny však strávil v prvoligových Litoměřicích. V partnerském klubu nastřádal za 18 zápasů 13 bodů (4+9). „Tomáš nebyl již delší dobu spokojený se svým vytížením v rámci našeho A-mužstva, proto nás požádal o možnost odejít do jiného klubu, kde by pravidelně nastupoval,“ přibližuje důvody odchodu Tomáše Troligy generální manažer Aleš Kmoníček.

„Velký zájem o jeho působení projevil klub HK Dukla Trenčín, a tak jsme po vzájemné dohodě ukončili hráčskou smlouvu a umožnili Tomášovi návrat do slovenské extraligy. Tomáš by se měl již v pondělí hlásit na tréninku v Trenčíně,“ pokračuje Kmoníček.

Přestože se hráč s číslem 72 neprosadil nastálo do kádru Mountfieldu, neodvedl na východě Čech špatnou práci. „Chtěl bych i touto cestou poděkovat Tomášovi za jeho více než roční působení v našem klubu a popřát mu mnoho sportovních úspěchů v jeho další hráčské kariéře, a především pak pevné zdraví,“ dodává generální manažer Mountfieldu HK.