Akademie ČH
st 13.1.2016 | Lukáš Foff

Hradecké mládežníky čeká venkovní trip, doma sehrají jen jediné utkání

V aktuálním týdnu sehrají královéhradečtí mládežníci jen jediné domácí utkání, a to konkrétně mladší dorost, který ve čtvrtek přivítá Přerov. Junioři i starší dorostenci vycestují na hřiště soupeřů. Svěřenci trenéra Krátošky zavítají na sever Čech, starší dorostenci zase pojedou do Moravskoslezského kraje.

kategoriedatumdomácíhostéčas (hala)
MD čt 14.1.2016 Mountfield HK Přerov 15:00 (I)  
JUN pá 15.1.2016 Chomutov Mountfield HK 17:30  
SD pá 15.1.2016 Vítkovice Mountfield HK 17:00  
JUN so 16.1.2016 Litvínov Mountfield HK 16:00  
SD so 16.1.2016 Oceláři Třinec Mountfield HK 14:00  

Junioři cestují na sever republiky

Tabulka DHL ELJ
1. Sparta 70
2. Třinec 65
3. Plzeň 60
4. Chomutov 59
5. Slavia 55
6. Vítkovice 52
7. K. Vary 50
8. Hradec Králové 48
9. Ml. Boleslav 44
10. Kometa Brno 43
...
16. Jihlava 33
17. Litvínov 30
18. Olomouc 27

Nejstarší mládežnická kategorie má na programu pokračování ve své sérii venkovních zápasů. Tu započala parta pod vedením Aleše Krátošky na ledě jihočeského Motoru v Českých Budějovicích. Bohužel ji nezačala příliš šťastně a ani druhé utkání v roce 2016 nedopadlo pro Lvy vítězně. Drobnou náplastí tak může být alespoň bod, jenž junioři ukořistili. Ve třetí třetině totiž srovnali stav na 2:2 a dotáhli zápas do prodloužení, ve kterém však dvě minuty před koncem definitivně kapitulovali.

Prvním soupeřem Mountfieldu bude Chomutov, který se nachází na čtvrtém místě DHL extraligy juniorů s devětapadesáti body. Ten momentálně oplývá slušnou formou. Z posledních pěti duelů opanoval hned čtyři. Všechny poslední zápasy, jenž Piráti vyhráli, navíc skončily jejich vítězstvím o minimálně tři branky. Na druhou stranu duel v rámci třicátého kola sehráli Chomutovští proti Liberci a byli rozhodně papírovým favoritem. Bílí Tygři však Piráty zaskočili a zvítězili 3:2.

O den později na Východočechy čeká soupeř z jiné části tabulky. Nedaleký přesun zavede královéhradecké hokejisty na stadion Ivana Hlinky, kde hraje svá domácí utkání Litvínov. Tomu se výsledkově příliš nedaří a krčí se na předposlední sedmnácté pozici se sedmadvaceti body. Poslední dva duely však Verva dokázala urvat ve svůj prospěch, což značí, že na juniorskou lví partu nečeká zdaleka nic lehkého.

Starší dorostenci se pokusí odrazit ze dna tabulky

Tabulka ELSD – II A
1. Třinec 82
2. Sparta 79
3. Kometa 72
4. Zlín 70
5. Slavia 67
6. Plzeň 64
7. Chomutov 62
8. Vítkovice 61
9. Olomouc 54
10. Liberec 53
11. Ml. Boleslav 49
12. Hradec Králové 49

Svěřenci Jiřího Slabého zatím stále čekají na první výhru v nadstavbové části NOEN extraligy. Ve čtyřech předchozích duelech vždy padli a dokázali získat pouze bod. Ten sebrali druhému týmu – pražské Spartě, která v duelu s Hradcem dokázala vyrovnat až těsně před koncem třetí třetiny překvapivou střelou od modré čáry. Východočeši poté nezvládli dovednostní soutěž a podlehli Spartě 1:2 po samostatných nájezdech.

Oba duely odehrají starší dorostenci v Moravskoslezském kraji. Prvním sokem budou Vítkovice, které jsou na osmém místě s jednašedesáti body, a mají tak před Mountfieldem náskok dvanácti bodů. Ze čtyř nadstavbových zápasů zvítězili dvakrát a připsali si sedm bodů. Poslední utkání zvládly vyhrát venku na ledě plzeňských indiánů.

Druhý zápas bude ještě větší oříšek. Hradečtí zavítají na led Ocelářů, kterým patří nejvyšší příčka nadstavbové části. Na svém kontě mají dvaaosmdesát bodů, což je o třiatřicet více, než má tým zpod Bílé věže. Třinec je na svém ledě v nadstavbě stoprocentní, ale poslední tři zápasy odehrál venku a nedokázal získat ani bod. Nad jeho síly byly Kometa, Plzeň i Chomutov.

Mladší dorostenci budou v akci pouze jednou

Tabulka ELMD – II B
1. Zlín 71
2. Vítkovice 58
3. Třinec 55
4. Hradec Králové 52
5. Přerov 44
6. Pardubice 43

Nejmladší kategorie pod vedením Karla Soudka nezažívá optimální vstup do nadstavbové části. Série prohraných utkání momentálně čítá již čtyři zápasy. V posledním kole mladší dorostenci mohutně zabrali a ve třetí třetině proti lídrovi skupiny „B“ Zlínu srovnali a dotáhli duel do prodloužení, respektive nájezdů. V nich však úspěšní nebyli a museli se spokojit s jedním bodem.

Mladší dorostenci se jako jediní hradečtí mládežníci představí doma. Soupeřem jim bude pátý Přerov, který má se čtyřiačtyřiceti body osmibodovou ztrátu na čtvrtý Mountfield. Přerovští v posledních dvou duelech inkasovali velký gólový příděl. Naposledy devět gólů od Třince a předtím sedm od Zlína. Ani jeden z týmů se nenachází v ideální herní pohodě. Který z nich to prolomí?