Preview k zápasu
čt 21.1.2016 | Lukáš Štěrovský

Hradec může Karlovy Vary porazit potřetí v sezóně i završit tři vyhrané duely v řadě

Týden utekl jako voda a na Hradec Králové čeká další zápas. Ve FORTUNA aréně tentokrát změří síly s Karlovými Vary. Ty jsou na samém chvostu tabulky a Mountfield už na ně letos dvakrát vyzrál. Nabízí se tak otázka, zdali se mu to samé povede v pátek i potřetí. Pikantní příchuť bude duel mít pro nejnovější posilu Východočechů Tomáše Bulíka.

Mountfield HK – HC Energie Karlovy Vary, pátek od 18:00: ON-LINE

Ten totiž pod Bílou věž přestoupil ze západu Čech. Jak se to seběhlo? „Po ukončení smlouvy ve Varech mi můj agent oznámil, že o mě mají zájem v Hradci. Velice mě to potěšilo, a protože vím, jak kvalitní hokej se tady hraje, nabídku jsem s radostí hned přijal,“ popisuje hráč.

V plánu má rovněž navázat na styl hry, která by mu v rámci celého celku určitě pomohla. „Rád bych se vrátil ke své původní hře, která je mi vlastní. Věřím, že se to povede a že mužstvu pomůžu k dobrým výsledkům i nějakými kanadskými body,“ doufá forvard, který si letos zatím připsal pět kanadských bodů za jeden gól a čtyři asistence.

První zatěžkávací zkouška ho čeká rovnou proti Karlovým Varům, tedy jeho bývalému zaměstnavateli. „Je to sranda, že to zrovna takto vyšlo a já po pár dnech nastoupím proti svým teď už bývalým spoluhráčům. Ale nevnímám to zase příliš specificky a věřím, že vyhrajeme,“ říká Tomáš Bulík.

Kompletní rozhovor s novou hradeckou akvizicí naleznete v pátečním bulletinu, který bude stejně jako posledně obsahovat i plakát jednoho z hráčů.

Karlovy Vary mají výsledkovou krizi

Západočechům se momentálně vůbec nedaří. Pokud nebudeme počítat úplně poslední duel s Litvínovem, tedy souboj dvou papírově nejslabších celků extraligy, který Karlovarští vyhráli, pak padli hned čtyřikrát v řadě.

Poslední zápasy K. Varů
Chomutov – K. Vary 3:1
K. Vary – Zlín 1:2sn
Olomouc – K. Vary 3:0
Vítkovice – K. Vary 5:2
K. Vary – Litvínov 4:3

I kvůli tomu se nacházejí až na předposledním místě tabulky. Avšak ztráta na dvanácté Pardubice není velká; jen jediný bod. Na druhou stranu stejná hodnota Vary dělí i od poslední příčky.

Hradec je poslední dobou trochu jako na houpačce, nicméně se zdá, že i tak je na dobré cestě. Po dvou porážkách v řadě totiž přišla stejně dlouhá šňůra výher, když svěřenci trenéra Kýhose v posledních kláních zdolali Mladou Boleslav a Zlín.

Hradec pokaždé inkasoval jen jednu branku

kolodatumdomácíhosté
12. po 19.10.2015 Mountfield HK Karlovy Vary 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)   
25. pá 4.12.2015 Karlovy Vary Mountfield HK 1:2 (0:1, 0:0, 1:1)   

Dva zápasy, dva inkasované góly. Taková je bilance Lvů proti Energii. Mountfield v prvním případě sám vstřelil tři góly, ve druhém si připsal jen o zásah méně. To znamená, že oba duely s Karlovými Vary skončily ve prospěch Východočechů.

Lídrem Západočechů je Tomáš Rachůnek

Co se kanadského bodování týče, může se Energie nejvíce spolehnout na Tomáše Rachůnka, který má na kontě už 28 bodů. S devatenácti přihrávkami je Rachůnek taktéž nejlepším nahrávačem týmu.

Druhý největší počet bodů sesbíral Rostislav Marosz, který je na hodnotě 25 bodů za sedm gólů a osmnáct asistencí. Nejlepší bek Radim Bičánek sesbíral bodů čtrnáct.

V brankovišti je jasnou jedničkou Tomáš Závorka. Ten totiž nastoupil už ke čtyřiatřiceti zápasům, ve kterých se dostal na procentuální úspěšnost zákroků 91,48 % a průměrně inkasoval 2,79 branek.

Vstupenky k dostání na pokladnách i internetu

Lístky na páteční utkání lze zakoupit tradičně přes on-line webovou aplikaci nebo na pokladnách FORTUNA arény od 13 hodin. Tak neváhejte a pojďte si užít další kvalitní extraligový hokej!

Statistické okénko – Karlovy Vary…

  • … inkasovaly nejvíce branek ze všech, a to 116. Hradečtí museli puk ze své sítě lovit v 95 případech.
  • … vstřelily třetí nejmenší počet branek – 83. První Sparta je už na 137 gólech.
  • … mají druhý nejmenší průměr střel za zápas, jen 24,70 pokusů. Mountfield je na hodnotě 28,72.
  • … propustí na své gólmany v průměru druhý největší počet střel, a to 32,59 pokusů. Lvi mají ve stejné statistice údaj 27,72.
  • … mají třetí nejslabší vhazování, vyhrají jen ve 47,79 % případech. Třinec vedoucí tuto statistiku je úspěšnější téměř o sedm procent.
Sestavy z minulého utkání
Kacetl – K. Pilař, Čáp, Pláněk, Jank, Hronek, Frühauf, Dietz, Vašíček – Bednář, Kukumberg, Dej – Honejsek, Ihnačák, Červený – Kudrna, Knotek, Courchaine – Berger, R. Pilař, Kopta. Trenér: Vladimír Kýhos.
Habal – Bičánek, J. Tomeček, Gulaši, Benák, Sičák, Redlihs, Weinhold – Rachůnek, Gríger, Svoboda – Rohan, Kůs, Bartek – Gorčík, Marosz, Huna – Flek, Vachovec, V. Tomeček. Trenér: Peter Oremus.