Ohlasy k zápasu
pá 22.1.2016 | Klára Petrásková

Výborný kolektivní výkon, říká novic v sestavě Tomáš Bulík

Duel mezi Hradcem Králové a Karlovými Vary měl pikantní příchuť pro hradeckého nováčka Tomáše Bulíka. Třicetiletý forvard, jenž se k Východočechům připojil teprve nedávno, totiž v pátek odehrál své první klání za Hradecké, shodou okolností proti svým bývalým spoluhráčům. Na rozdíl od předchozích letošních střetnutí Mountfieldu a Energie stál tentokrát na vítězné straně, a mohl si tak naplno vychutnat první výhru v novém působišti.

Proti Karlovým Varům jste naskočil do prvního zápasu jako hráč Hradce. Jak utkání v novém dresu hodnotíte?
Jsem velmi rád, že se nám podařilo získat tři body. Utkání bylo náročné, měli jsme výborný vstup, ale potom jsme dostali dva góly a skóre bylo vyrovnané. Myslím, že jsme podali výborný kolektivní výkon.

Jak byste zhodnotil své vystoupení?
Můj výkon určitě mohl být lepší, ale snažil jsem v každém střídání něco odevzdat a přizpůsobit se hře. Času na ledě jsem sice moc neměl, ale snažil jsem se hrát co nejlépe.

Nastoupil jste proti svým nyní již bývalým spoluhráčům. Jak jste tuto skutečnost vnímal?
Akorát to tak vyšlo, že jsem hrál proti bývalému mužstvu. Měl jsem trochu zvláštní pocity, ale snažil jsem se je dostat ze sebe a hrát svojí hru. Předzápasové hecování ani neproběhlo, snažil jsem se to brát jako normální zápas. Jsem rád, že utkání dopadlo tak, jak dopadlo.

Jak vás noví spoluhráči přivítali v kabině? Znal jste se s někým už před příchodem pod Bílou věž?
Některé kluky znám, hrával jsem s nimi. Je tu výborná parta a jsem rád, že jsem dostal nabídku posílit Hradec.

Jaké to je přijít z týmu, který se pohybuje na spodních příčkách do celku, jež se nachází na opačném konci tabulky?
Je to potěšující, v mužstvu panuje dobrá nálada. Jsem rád, že jsem přišel do týmu, který šlape a budu se snažit mu přizpůsobit a pomoct k dalším kolektivním výkonům, abychom v play off došli co nejdál.

V neděli vás čeká derby, jež je na východě Čech velkou událostí. Co od tohoto střetnutí očekáváte?
Půjdeme do zápasu s tím, že chceme získat tři body. Pardubice jsou sice dole, ale je to derby, takže to bude boj. Utkání bude vybičované a já se na něj můžu jen těšit, protože určitě bude super atmosféra.