Tiskové zprávy
po 1.2.2016 | Jan Vavřina

Změny v kádru: Bohumil Jank v Mountfieldu HK skončil

S koncem přestupního období se trh s hráči hýbe výrazněji než kdykoliv v průběhu sezóny, změny uskutečněné na konci ledna se dotkly také kádru Mountfieldu HK. V Hradci Králové totiž skončil obránce Bohumil Jank, který odchází na přestup do Třince. Trenérské trio v čele s Vladimírem Kýhosem zase může nově počítat s výpomocí zkušených hráčů z partnerských Litoměřic.

Nejvýraznější změnou je odchod Bohumila Janka do klubu HC Oceláři Třinec. Důvody konce jeho angažmá pod Bílou věží komentuje generální manažer Aleš Kmoníček. „Měli jsme zájem na tom, aby byl Bohouš součástí naší organizace i v následujících sezónách. Nicméně hráč odmítl podepsat navrhnutý kontrakt a řekl nám, že chce z Hradce Králové odejít,“ říká generální manažer Mountfieldu HK.

„Hledali jsme proto všechny možné cesty, jak co nejvýhodněji hráče zobchodovat. Tato možnost se nám naskytla těsně před koncem přestupního období – Třinec obránce potřebuje, proto došlo k tomuto přestupu. Bohoušovi přejeme v dalším angažmá hodně štěstí,“ dodává Aleš Kmoníček.

Trio kališníků na střídavé starty: Pavlas, Kalla a Valášek

V hradeckém dresu se naopak mohou nově ukázat obránce Aleš Pavlas a útočníci Jaroslav Kalla a Milan Valášek. Všichni tři mají z partnerských Litoměřic vyřízeny střídavé starty do Mountfieldu HK.

Aleš Pavlas je čtyřiatřicetiletý zkušený bek s téměř dvěma sty starty v české nejvyšší soutěži a čtyřmi stovkami v první lize. V kádru Litoměřic jde o nejproduktivnějšího obránce, v letošních 30 zápasech nastřádal 15 bodů (4+11).

O dva roky starší Jaroslav Kalla je vůbec nejproduktivnější kališník. Letos má na kontě 36 bodů (10+26) ve 41 zápasech. S extraligou má velké zkušenosti, nastoupil v ní k 634 zápasům, během kterých nasbíral 334 kanadských bodů (133+201).

Milan Valášek je odchovancem hradeckého hokeje ročníku 1992. Seniorský hokej okusil poprvé právě pod Bílou věží, v sezónách 2013/14 a 2014/15 působil v druholigovém Kolíně, letos má za sebou 37 startů za Litoměřice s bilancí čtyř branek a dvou asistencí.