Tiskové zprávy
po 1.2.2016 | Jan Vavřina

Velký comeback! Do Hradce se vrací Tomáš Mertl!

Mountfield HK získal před závěrečnou fází sezóny významnou ofenzivní posilu – pod Bílou věž se po angažmá v KHL vrací loňský třetí nejproduktivnější hráč Tipsport extraligy Tomáš Mertl! Ten přichází z celku Medveščak Záhřeb, kam se přesunul po loňské úspěšné sezóně v Hradci Králové. Produktivní centr bude v týmu Vladimíra Kýhose působit od 1. února do konce soutěžního ročníku.

Vedení klubu před koncem přestupního období usilovně hledalo posily pro tým, to se s příchodem Tomáše Mertla podařilo. „Primárně jsme chtěli posílit defenzívu, ale když se nám naskytla možnost angažovat Tomáše Mertla, tak jsme do toho jednoznačně šli. My známe Tomáše, Tomáš zná Hradec, takže víme, co od sebe můžeme vzájemně očekávat,“ říká k této záležitosti generální manažer Mountfieldu HK Aleš Kmoníček.

Domluvit se se zástupci Medveščaku na uvolnění Tomáše Mertla přitom nebylo vůbec jednoduché. „Jednání byla poměrně složitá, protože Tomáš byl na tripu v Rusku a do nedělní půlnoci byla potřeba zařídit spousta legislativních záležitostí,“ seznamuje fanoušky se situací Aleš Kmoníček. „Dále bylo velmi složité dohodnout se na financích se Záhřebem, nakonec jsme se ale na všech podmínkách transakce domluvili. Tomáš by se měl připojit k týmu v pondělí odpoledne,“ dodává generální manažer Mountfieldu HK.

Vloni zažil Tomáš Mertl vedle Jaroslava Kudrny a Jiřího Šimánka svou nejúspěšnější sezónu – v 50 zápasech zaznamenal 50 bodů (24+26) – po které následoval přesun do největší evropské hokejové ligy. Také v Medveščaku potvrzoval Tomáš Mertl vysokou produktivitu, v 54 utkáních nasbíral 32 bodů (11+21). Další body v této sezóně přidá už v hradeckém dresu.