Aktuální zprávy z klubu
pá 5.2.2016 | Jan Vavřina

Špičkový kondiční trenér Marián Voda nadále součástí Mountfieldu HK!

Má zkušenosti z NHL, KHL i české nejvyšší soutěže coby kondiční trenér, vloni se Marián Voda dokonce podílel na zisku mistrovského titulu v Litvínově. Po sezóně ale zamířil do východočeské metropole, kde odvádí kvalitní práci. Hokejový klub Mountfield HK se s ním proto domluvil na prodloužení spolupráce do konce sezóny 2018, a to i přesto, že trenér měl několik zajímavých nabídek z jiných klubů.

Vedení hradeckého hokejového klubu je se službami čtyřiatřicetiletého kondičního kouče spokojeno, proto byla vzájemná spolupráce prodloužena o další dva roky. „Marián se stal za necelý rok jeho působení nedílnou součástí našeho realizačního týmu. Odvádí kvalitní práci, proto byl náš zájem na pokračování spolupráce. Jsem rád, že i přes další nabídky z České republiky i zahraničí se Marián rozhodl zůstat v naší organizaci a měl velký zájem se dohodnout na víceletém působení v Hradci Králové, což se nám nakonec podařilo,“ říká generální manažer klubu Aleš Kmoníček.

Profil Mariána Vody

Narodil se 2. září 1981 v Bratislavě. Hokej hrál pouze coby mládežník, poté se dal na studia. Po nich se vrhl na dráhu kondičního trenéra, v roce 2009 získal certifikát kondičního trenéra a fitness instruktora na Fakultě tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy, tuto činnost vykonával na Slovensku, v České republice i v zahraničí. Má zkušenosti z NHL, spolupracoval například s Romanem Hamrlíkem, Patrikem Eliášem, Martinem Havlátem či Jakubem Klepišem. V roce 2011 se stal kondičním trenérem týmu KHL Lev Poprad, o rok později měl na starost fyzickou přípravu ve Lvu Praha. Sezónu 2014/15 spolupracoval s mistrovským Litvínovem, odkud se přesunul do Hradce Králové. Zde se zaměřuje především na fyzickou přípravu hlavního mužstva a prevenci zranění.