Tiskové zprávy
st 10.2.2016 | Jan Vavřina | Foto: Lev Praha

Posila realizačního týmu, na pozici asistenta – konzultanta přichází Václav Sýkora

Hokejový klub Mountfield HK před letošní sezónou a v jejím průběhu obměnil a značně posílil realizační tým o nové tváře, před závěrečnou fází základní části přichází s dalším novým zajímavým jménem. Na pozici asistenta – konzultanta trenéra totiž přichází veleúspěšný stratég Václav Sýkora, s klubem se dohodl na spolupráci do konce soutěžního ročníku 2015/16.

Třiašedesátiletý Václav Sýkora nenahrazuje žádného ze současných členů realizačního mužstva A-týmu, ale posiluje ho, jde o novou funkci. S důvody angažování asistenta – konzultanta trenéra seznamuje generální manažer klubu Aleš Kmoníček. „Náš klub si vytyčil jasné cíle a vedení klubu chce udělat vše pro jejich naplnění, jak v oblasti hráčů, tak i v realizačním týmu. To je asi nejzákladnější důvod příchodu Václava Sýkory,“ říká generální manažer.

„Je to velmi zkušený trenér, který by nám měl pomoci k tomu, abychom se na nejdůležitější část sezony dobře připravili a zlepšili některé věci, na kterých potřebujeme zapracovat. Zdůrazňuji, že všichni současní trenéři zůstávají na svých pozicích a hlavním trenérem minimálně do konce soutěžního ročníku bude i nadále Vladimír Kýhos, na kterém bude největší zodpovědnost za výsledky a samozřejmě i největší pravomoc vyplývající z jeho pozice hlavního trenéra. Také na něm bude rozdělení kompetencí mezi své asistenty a co největší využití potenciálu Václava Sýkory,“ doplňuje Aleš Kmoníček.

Profil Václava Sýkory

Václav Sýkora se narodil 24. října 1952 v Kladně, kde hokejově vyrostl a v seniorské kategorii strávil 14 úspěšných sezón mezi lety 1971 a 1986. Se svým mateřským klubem získal coby hráč 5 mistrovských titulů, vedl ho jako kapitán. Po následném angažmá v Itálii a ukončení úspěšné kariéry se československý reprezentant dal na dráhu trenéra, poprvé se na lavičku postavil v sezóně 1988/89 právě v Kladně.

Během trenérské kariéry, která trvá již 27 let, působil v České republice a ve Finsku, poslední roky pak v KHL. Extraligový titul získal v sezóně 2001/02 se Spartou Praha, v ročníku 2009/10 s Pardubicemi. Po zisku druhého titulu odešel do ruského Petrohradu, po krátkém angažmá v Chomutově a Spartě se do KHL vrátil, a to jako asistent do Lva Praha. S ním získal v sezóně 2013/14 skvělé stříbro.

Po skončení Lva Praha v KHL tento zkušený kouč v největší evropské soutěži pokračoval, a to v Čerepovci právě jako konzultant, později se stal hlavním koučem. Mezí tím byl na mistrovství světa 2015 v Praze a Ostravě poradcem finského výběru. V ruském Čerepovci skončil říjnu 2015, nyní ho čeká nová výzva s mužstvem Hradce Králové