Tiskové zprávy
čt 11.2.2016 | Vedení klubu Mountfield HK

Mountfield HK potrestán pokutou za chování návštěvníků utkání!

Disciplinární komise Tipsport extraligy se ve zkráceném řízení zabývala chováním návštěvníků utkání Mountfield HK – Bílí Tygři Liberec, které se hrálo ve FORTUNA aréně v pátek 5. února. Na základě skutečností uvedených v zápise o utkání (vhazování předmětů, kelímků a plastových lahví na ledovou plochu a střídačku hostujícího mužstva včetně polití hráčů a členů realizačního týmu) byl hokejový klub Mountfield HK potrestán finanční pokutou ve výši 15 000 Kč.

Vedení hradeckého hokejového klubu chápe, že některé výroky rozhodčích nebo chování hostujících hráčů jsou na hraně nebo za hranou a vzbuzují emoce. Na druhou stranu apeluje a žádá, aby se návštěvníci utkání chovali slušně a v žádném případě nevhazovali žádné předměty na ledovou plochu včetně trestných lavic, střídaček apod. Tímto chováním poškozují pouze domácí mužstvo a hokejový klub Mountfield HK, který musí hradit udělené pokuty, jako v tomto případně.

Hokejový klub chce pochopitelně zachovat stávající model provozování zimního stadionu, v případě opakování těchto přestupků ale bude muset dojít k zakázání vnášení veškerého občerstvení do hlediště, aby nemohlo docházet k podobným excesům.

Děkujeme za pochopení,
vedení klubu Mountfield HK, a.s.