Akademie ČH
po 15.2.2016 | Lukáš Štěrovský, Adam Janeček

Mladší dorost získal ocenění v anketě Naděje královéhradeckého sportu 2015

Desátý únor patřil v Hradci Králové význačné sportovní akci, byť na samotné sportování nedošlo. Od osmnácti hodin totiž byla hradecká Filharmonie a přítomní diváci svědky vyhlášení ankety Naděje královéhradeckého sportu 2015. A dočkali se i příznivci ledního hokeje – mladší dorostenci získali ocenění za loňský extraligový titul v kategorii kolektivních sportů!

Slavnostní vyhlášení ankety Naděje královéhradeckého sportu za rok 2015 proběhlo v sále Filharmonie Hradec Králové za přítomnosti jak samotných sportovců, tak i jejich příbuzných, přátel a fanoušků. Nechyběli samozřejmě ani členové realizačních týmů. Za všechny své pocity shrnul Jiří Janoušek, jenž momentálně figuruje na pozici asistenta mladšího dorostu. „Celý večer se nesl ve velmi příjemné atmosféře a všichni sportovci i přítomní diváci si ho velmi užili. Organizátorům za něj proto patří velký dík," těšilo trenéra Jiřího Janouška.

Podobně optimistický názor na celou akci měl i jeden z oceněných hráčů Jakub Muška, který za stejný úspěch prakticky s tím samým týmem získal ocenění v anketě už vloni. „Byla pro nás čest ukázat se už podruhé na takovéto akci a jsme hrozně moc rádi, že jsou vidět naše výsledky,“ prohlásil bek nyní už staršího dorostu.

A jaké byly dojmy trenéra, jenž působil na lavičce mladšího dorostu právě v době, kdy mužstvo vyhrálo svůj druhý titul v řadě, za nějž ve středu obdrželo ocenění? Tomáš Martinec se vyjádřil následovně: „Je to milé překvapení, člověka to potěší. Druhý titul v řadě pro nás byl obrovský úspěch a ukázka dobré práce s mládeží napříč všemi věkovými kategorii v Hradci Králové. Toto ocenění je povzbuzující a jsme za něj moc rádi,“ prohlásil nyní už asistent A-týmu.

Sportovci si během vyhlašování mohli vyslechnout pochvalná slova například od Zdeňka Finka, primátora města Hradec Králové, Milana Jaroše, náměstka primátora či Ladislava Škorpila, předsedy Sportovní komise Rady města. Celou akci samozřejmě doprovázel bohatý kulturní a různorodě laděný program.

Kompletní přehled oceněných hokejistů je následující: Tomáš Vomáčka, Štěpán Kouba, Daniel Dvořák, Jaroslav Dvořák, Michal Gaspar, Jakub Hašek, Miroslav Havelec, Denis Hladík, Tadeáš Jakubec, Filip Jirásek, Adam Jonáš, Jan Kryštof, Michal Kyncl, Jakub Lelek, Václav Maršík, Denis Martinec, Mikuláš Matouš, Jakub Muška, Kryštof Pažourek, Mikuláš Pohl, Štěpán Růtta, Matěj Síla, Radim Šalda, Martin Štohanzl a David Voňka.

Partnerem projektu i hokejového klubu Mountfield HK, a.s. je město Hradec Králové.