Ohlasy k zápasu
pá 19.2.2016 | Klára Petrásková

Cena za hattrick? Vůbec nevím, neznám ceník, směje se Antonín Honejsek

Ani jeden, ani dva, nýbrž rovnou tři! Přesně tolik branek zapsal v pátečním klání s Třincem na svůj gólový účet Antonín Honejsek, čímž rozhodl o vítězi duelu. A stačilo mu k tomu pouhých pět minut a pět vteřin! Hradecký forvard se rozjel v úvodu druhé periody a v osmadvacáté minutě nezbylo divákům nic jiného než oslavně vhodit čepice na ledovou plochu. Jednu z nich si prý hradecká sedmaosmdesátka možná nechá pro štěstí.

Jak jste ze svého pohledu viděl páteční duel s Třincem?
Začali jsme strašně špatně. Po čtyřech výborných zápasech jsme začali špatně, první třetinu jsme vůbec nebruslili, nesráželi se a můžeme děkovat Ádovi (Svobodovi), že jsme neprohrávali větším rozdílem. Ve druhé napadaly góly, jasně jsme dominovali a je škoda, že jsme nedali víc branek. V poslední třetině jsme se brzo stáhli, prakticky od začátku jsme se snažili bránit a optický tlak měl Třinec. Myslím ale, že vyloženou super šanci neměli, dobře jsme je pohlídali. Je radost takovéto zápasy vyhrávat.

V pátek jste vstřelil stejný počet branek jako za celý dosavadní průběh sezóny. Čím to, že jste byl najednou při chuti?
Říkal jsem si, že v posledních zápasech bylo šancí hodně a sám jsem pozoroval, že zakončení mi letos nejde, že ho nemám tak dobré jak sezóny předtím. V pátek mi to vyšlo, těžko říct, čím to bylo. Hrál jsem dobrý zápas, jaký jsem potřeboval a potřebuju se od něj odrazit. Myslím, že v pátek to bylo hlavně o tom, že jsem dal první gól a začal si věřit, přibylo mi sebevědomí. To se ukázalo v dalších minutách, protože kličky, co jsem udělal, bych si dva zápasy dozadu nedovolil.

Na gólech mají zásluhu spoluhráči

Podpořili váš výkon i dobře adresované nahrávky od spoluhráčů?
Takové přihrávky jsem dostával i předtím, ale prostě jsem je nedokázal zužitkovat. Vždycky mi puk nějak přeskočil a zakončení bylo slabé. Po přihrávce od Rastyho (Deje) na první gól jsem dával do prázdné brány, to už jsem ani nějak hůř udělat nemohl. Na brankách mají samozřejmě zásluhu spoluhráči, protože hřiště jsem neprojel ani jednou.

Nemrzí vás trochu, že na účtu jste mohl mít čtyři přesné trefy?
Dvě minuty do konce jsem dal břevno. Byl by klid, Áda Svoboda mi trošku vyčetl, jestli nechci dát třeba čtyři góly. Určitě je to škoda. Měl jsem tři branky, byla polovina zápasu, chtěl jsem pokračovat dál a dát jich co nejvíc. Naštěstí ale stačily i tři.

Druhá třetina? One man show Tondy Honejska! Hradecký útočník nasázel Třinci během 5 minut a 5 vteřin tři góly a my díky němu vedeme po dvou třetinách 3:1!Tady je jeho první branka, kterou srovnal na 1:1:

Zveřejnil(a) Mountfield HK dne 19. únor 2016

Na třetí gól vám puk krásně narýsoval Jaroslav Bednář, jak byste tuto situaci popsal?
To byla nádherná nahrávka v přesilovce. Obránci na mě trošku zapomněli a vzhledem k tomu, že jsem měl dva góly, jsem si na nájezd věřil. Hned jsem věděl, co udělám a díky Jardovi jsem hattrick mohl dát.

Kterého z gólů si ceníte nejvíc?
Byl jsem strašně šťastný za ten první. I když byl úplně nejlehčí, byl po dlouhé době a strašně to ze mě spadlo, další dva jsem si už užíval.

Všechny hattricky si pamatuju, krásné zážitky

V minulosti jste vstřelil dva hattricky za Zlín, vzpomínáte si na ně?
Samozřejmě jsem si na ně vzpomněl. Bavili jsme se o tom, i Jarda Bednář se mě ptal, kolik jich mám. Pamatuju si oba dva. Bylo to proti Kladnu a Litvínovu, mám krásné zážitky. Dal jsem je v jedné sezóně, asi tři roky zpátky. Hattricky jsou určitě příjemná záležitost.

Na tuzemské poměry přiletělo na led poměrně hodně čepic, byl jste překvapený?
Koukal jsem, je to neuvěřitelné. Až jsem se styděl trochu, co se děje, že jsem dal tři góly. Myslel jsem, že tohle se děje jen v NHL, klobouk dolů před fanoušky. Při jednom hattricku ve Zlíně taky napadalo pár čepic, tak jsem si jednu vzal a vozil jí jako talisman. Mám ji i teď, mohl bych znovu udělat něco podobného.

Už víte, co vás bude hattrick stát?
Ještě vůbec nevím, neznám ceník, nevím, jak to mají kluci nastavené (směje se). Určitě bude nějaká svačinka, kterou rád zaplatím.