Tiskové zprávy
čt 21.4.2016 | Jan Vavřina

V Hradci končí pětice hráčů. Spolupráce s Litoměřicemi pokračuje

Ve středu 20. dubna pokračovalo jednání představenstva klubu, kde se kromě mnoha důležitých oblastí řešila také sportovní stránka klubu Mountfield HK pro sezónu 2016/17. Jednání byli přítomni jak trenéři A-týmu, tak sportovní manažer Jaroslav Kudrna. Představenstvo klubu schválilo několik zásadních bodů týkajících se příštího extraligového ročníku.

Pět hráčů v Mountfieldu HK pokračovat nebude

Jedním z výsledků jednání je, že s některými hráči, kterým končí k 30. dubnu 2016 hráčská smlouva, hokejový klub Mountfield HK o pokračování spolupráce v tuto chvíli nejedná. Těmito hráči, kteří by měli hradecký hokejový klub opustit, jsou Adam Svoboda, Jiří Vašíček, Antonín Honejsek, Brian Ihnačák a Lukáš Vantuch. S hokejovou kariérou se rozloučil Jaroslav Kudrna.

Představenstvo také dalo souhlas dvěma hráčům, kteří mají platný kontrakt s klubem na sezónu 2016/17, aby si hledali nové angažmá. V tomto případě jde o Karla Pilaře a Tomáše Knotka. K situaci se vyjadřuje generální manažer klubu Aleš Kmoníček. „Hráči i jejich agenti jsou s touto situací seznámeni a snaží se sehnat nové angažmá. Zda a kdy to bude, se uvidí v následujících dnech a týdnech. Do té doby jsou stále našimi hráči.“

Nová smlouva o spolupráci byla naopak podepsána s Tomášem Bulíkem, před podpisem je smlouva s Petrem Beránkem. Aleš Pavlas má nadále platný kontrakt v Litoměřicích, Mountfield HK jedná s Litoměřicemi o možnosti využití služeb tohoto hráče.

Již v průběhu sezóny 2015/16 byly uzavřeny nové kontrakty s Ondřejem Kacetlem, Jaroslavem Pavelkou, Martinem Pláňkem, Reném Vydareným, Adamem Courchainem, Romanem Kukumbergem a Jiřím Šimánkem. Hokejový klub v současné době pracuje na posílení a doplnění kádru, jména nově příchozích hráčů budou zveřejněna 1. května.

Jednání o doplnění trenérského týmu stále probíhají

Zároveň nadále probíhají jednání o skladbě realizačního týmu pro sezónu 2016/17. „Hlavní trenér Václav Sýkora nám sdělil svou představu o podobě realizačního týmu, momentálně na ní s Jardou Kudrnou pracujeme. Doplnění trenérského štábu by mělo být známo příští týden,“ říká Aleš Kmoníček s tím, že po tomto termínu bude složení realizačního týmu A-mužstva představeno veřejnosti.

Hráči A-týmu mají v současné době volno, letní přípravu začnou individuálně podle pokynů kondičního trenéra Mariána Vody. Předběžně bylo stanoveno, že se A-tým sejde ke společnému tréninku 30. května. „Sportovní manažer v současné době konzultuje s trenéry možnost zapojení některých hráčů do společného tréninkového procesu před tímto termínem,“ hlásí generální manažer.

Letní příprava bude po konzultaci trenérského štábu vedena kondičním trenérem Mariánem Vodou, ostatní trenéry bude mít v této fázi plně k dispozici. Také během léta 2016 bude v Hradci Králové ledová plocha, kterou budou dle možností a pokynů trenérů i kondičního trenéra využívat hráči A-týmu. Ledovou plochu v malé hale budou využívat od 25. dubna také mládežnické kategorie klubu.

Spolupráce se Stadionem Litoměřice pokračuje i nadále

Před sezónou 2015/16 uzavřely hokejové kluby Mountfield HK a HC Stadion Litoměřice smlouvu o vzájemné spolupráci, ta bude pokračovat také během sezóny 2016/17. Hlavním trenérem Litoměřic by i v následující sezóně měl být Miloš Říha ml. „Momentálně máme na seznamu zhruba čtrnáct jmen našich současných hráčů a bývalých hráčů juniorky, kteří by se měli zapojit do přípravy v Litoměřicích. Ta začne 2. května,“ dodává generální manažer Mountfieldu HK Aleš Kmoníček.

Hokejový klub Mountfield HK je finančně podporován Královéhradeckým krajem.