Akademie ČH
út 26.4.2016 | Jan Vavřina

Mládežníci odstartovali letní přípravu, využívat budou také ledovou plochu

V pondělí 25. dubna, tedy přesně jeden měsíc od doby, kdy skončila sezóna nejstarší mládežnické kategorii Mountfieldu HK, se v Hradci Králové začalo opět trénovat. Byla totiž zahájena letní příprava, na které se jako první sešli hráči 8. tříd. Následovala třída 7., oba dorosty a junioři. Jak první den náročného období vypadal a probíhal?

Mládežníci hradeckého hokejového klubu budou využívat veškerá dostupná sportoviště. Kromě in-line plochy, posilovny, střelnice, bazénu, venkovních hřišť či přilehlých parků se mohou těšit znovu na ledovou plochu! Tu využíval Mountfield HK v letních měsících poprvé vloni, letos bude pokračovat ve stejném režimu.

Juniorka začala vstupními testy

Realizační tým juniorů zůstal beze změny. Aleš Krátoška, Miroslav Řehák a Jaroslav Zákravský přivítali své svěřence přesně měsíc od posledního zápasu v sezóně, a do přípravy vstoupili pěkně zostra. Hráče ročníku 1997 a 1998 čekaly vstupní testy. „Připojí se k nám také někteří hráči ročníku 1999 – Tomáš Vomáčka, Radim Šalda, Michael Gaspar a Jaroslav Dvořák. Ti byli ale teď v nároďáku, takže budou mít aspoň 14 dní volno,“ říká hlavní kouč Aleš Krátoška.

Ten je spokojen se šíří kádru, se kterým bude v sezóně 2016/17 pracovat. „Máme tady pár hráčů na zkoušku, počítáme s tím, že někteří v týmu zůstanou. První posilou do útoku je Aleš Dufek, který byl na posledním srazu národního týmu U19. Určitě chceme mít širší kádr, a to i z důvodu zranění, která nás postihla minulý rok,“ dodává šéf juniorského týmu.

Starší dorost pod novou trenérskou dvojicí Krupka – Pivko

V pondělí byla starším dorostencům představena nová trenérská dvojice. Hlavní kouč Miroslav Krupka, který přišel z Písku, přivítal spolu s Liborem Pivkem, bývalým zkušeným hráčem, nekompletní celek. „Aktuálně je nás tady pětadvacet, budeme ale pracovat se širším kádrem. Počítáme, že nás bude kolem třiceti, ještě se k nám připojí hráči, kteří byli v reprezentaci a měli dlouhou sezónu,“ hlásí pro začátek nový hlavní trenér.

Ten spolu se svým asistentem poznává nové prostředí, času na dokonalé soužití je dostatek. „Já i Libor jsme tady pár hodin, takže se teprve seznamujeme s prostředím i týmem. Na sezónu tady v Hradci se hodně těšíme, je to pro nás oba nová velká výzva,“ říká Miroslav Krupka.

Kádr mladšího dorostu čítá aktuálně 38 jmen

Petr Luštinec zná naopak hradecké prostředí na jedničku. Vloni byl hlavním trenérem 7. a 8. třídy, letos se spolu s hráči ročníku 2002 přesunul do mladšího dorostu. „Přechod z 8. třídy do mladšího dorostu je náročný. Vzhledem k tomu, že je to dvouročníková soutěž, se kluci potkají se staršími hráči. Než si na to prvoročáci zvyknou, mají to v tomto vždycky těžší,“ vypráví hlavní kouč, který bude spolupracovat s asistentem Martinem Štohanzlem.

Tým mladšího dorostu hlásí aktuálně 38 jmen, další navíc ještě možná přibudou. „Máme rozjednaných tři až pět hráčů, kteří by nás mohli posílit. Uvidíme, jak na tom kluci budou, jak se bude kádr stabilizovat,“ zakončuje Petr Luštinec. Jeho kategorie bude trénovat v týdnu od pondělí do pátku, dvakrát z toho dvoufázově, dvakrát na ledě. První týden je záběhový, od druhého už se bude trénovat na plné obrátky.

Mládež Mountfield HK je finančně podporována Královéhradeckým krajem.

Fotogalerie