Fanoušci
čt 5.5.2016 | Klára Petrásková

Sportem proti kouření. Hradečtí hokejisté podpoří nekuřáckou Fakultní nemocnici

Sport jako prevence kouření. Tato myšlenka spojila hokejový klub Mountfield HK a Fakultní nemocnici Hradec Králové, která se od měsíce května připojila k Evropské síti nekuřáckých nemocnic. Na slavnostním zahájení konajícím se v pátek 6. května budou mimo jiných přítomni i zástupci hradeckého hokeje Peter Frühauf, Martin Pláněk a Filip Hronek. Celá akce startuje již v 10 hodin a nabízí zajímavý program včetně autogramiády zmíněných hokejistů.

Fakultní nemocnice Hradec Králové se jako významné a zodpovědné zdravotnické zařízení připojila k Evropské síti nekuřáckých nemocnic. Kouření je proto zakázáno v celém areálu nemocnice až na několik vyhrazených kuřáckých míst. Cílem je omezení negativních důsledků kouření a pomoc s odvykáním pro závislé na tabáku. Ve spolupráci s hokejovým klubem Mountfield HK chce FNHK také představit myšlenku, že hokej, respektive sport může fungovat jako prevence kouření u dětí i dospělých.

Zákaz kouření platí ve Fakultní nemocnici již od začátku května, symbolické slavností zahájení nekuřácké nemocnice proběhne v pátek 6. května. Nabitý program startuje již v 10 hodin a chybět v něm nebude tisková konference nebo plicní stan, v němž si návštěvníci budou mimo jiné moci nechat změřit své plicní funkce či poradit s odvykáním závislosti na tabáku.

Během akce budou v areálu nemocnice přítomni i zástupci hokejového klubu působícího pod Bílou věží – Peter Frühauf, Jaroslav Kudrna, Filip Hronek a možná i někteří další. Ti budou v rámci autogramiády připraveni podepisovat kartičky, dresy, šály či jiné předměty. Následovat budou hokejové soutěže o drobné ceny, jichž se budou moci kromě dětských návštěvníků zúčastnit i dospělí. Přijďte v pátek podpořit nekuřáckou nemocnici a získat podpis některého z hokejistů!

Program dne

10:00–14:00 Plicní stan – měření plicních funkcí, měření kouře (CO) v plicích, poradna na odvykání kouření
10:15–11:00 Tisková konference – Výukové centrum EC3
11:00 Slavnostní zahájení
11:15–11:45 Autogramiáda hokejistů klubu Mountfield HK
12:00–14:00 Hokejové soutěže s Mountfieldem HK