Rozhovory
st 25.5.2016 | Jan Vavřina

Miroslav Schön a Václav Sýkora: Účast na Spengler Cupu je pro nás obrovská čest

Dlouhé měsíce probíhala jednání, na konci května vyšlo všechno napovrch – Mountfield HK je jedním ze šesti špičkových účastníků Spengler Cupu 2016! Světoznámá akce se koná sice až na konci roku, ale už teď se na ni celý hradecký hokejový klub těší. A spolu s ním také jeho předseda představenstva Miroslav Schön nebo hlavní trenér Václav Sýkora.

Předseda představenstva Miroslav Schön je z možnosti zúčastnit se této skvělé akce nadšen. „Možnost zúčastnit se Spenglerova poháru považuji za obrovskou čest pro náš klub. Na tomto turnaji budeme reprezentovat nejenom Hradec Králové, ale celý český hokej,“ říká prezident klubu.

Dostat se na jeden z nejprestižnější turnajů na světě není vůbec snadné, jednání Hradce Králové s pořadateli trvala několik měsíců. „Jsem opravdu rád, že naše diplomatické úsilí bylo korunováno pozvánkou na tento prestižní turnaj. Klíčovou roli v našich jednáních sehrál náš nejzkušenější hráč Jaroslav Bednář, který v Davosu působil v sezóně 2010/11, a velký přítel našeho klubu, známý finský hokejový manažer Juho Sintonen,“ prozrazuje.

Účastníci turnaje byli představeni na konci května, samotná akce se koná za více než půl roku. Už teď je ale jasné, že bude chtít Hradec Králové uspět. „Pozvánku na jubilejní 90. ročník tedy máme. Nyní je již na našich hráčích a trenérech, abychom na turnaji uspěli a sehráli v Davosu důstojnou roli,“ dodává předseda představenstva Miroslav Schön.

Václav Sýkora: Turnaj pro nás bude vynikající přípravou

Pro hlavního trenéra Václava Sýkoru představuje turnaj atraktivní zpestření ligové sezóny. „Spengler Cup je nejstarší klubový turnaj, má obrovskou tradici a pro nás je velká čest se ho zúčastnit. Úroveň turnaje je opravdu vysoká, většina mužstev je špičkou ve svých ligách, pravidelně se jej účastní výběr Kanady složený z hráčů hrajících v Evropě. Pro nás je to vynikající příprava a možnost střetnout se s kvalitními týmy na mezinárodní úrovni,“ těší hlavního kouče A-týmu.