Žáci
st 8.6.2016 | Lukáš Štěrovský

Mountfield HK na Sněžce – hokejisté čtvrté třídy zdolali nejvyšší českou horu

Během prvního červnového víkendu, konkrétně od pátku do neděle, hráči čtvrté třídy (ročník 2007) vyrazili do Krkonoš, kde se v rámci teambuldingové akce zúčastnili výšlapu na horu Sněžku. V prostředí hor, kam odjelo třináct hráčů, však na mladé hokejisty čekalo mnohem více aktivit.

Jaký byl vlastně důvod pro konání takové akce? To vysvětluje trenér čtvrté třídy Patrik Stehno. „Chtěl jsem do přípravy zapojit trošku něco jiného, aby si kluci užili trochu odlišný zážitek, byli s námi sami bez rodičů. Dost dětí bylo na Sněžce poprvé nebo třeba podruhé, takže to pro ně byl velký zážitek,“ říká kouč.

Ten byl nakonec s celým víkendem nadmíru spokojený. „Musím kluky hrozně pochválit, protože zvládli celý výšlap, nejeli lanovkou. Za sobotní túru našlapali nějakých dvacet kilometrů bez povídaček, jak je bolí nožičky. Zvládli to s přehledem,“ je rád trenér čtvrťáků.

Mladí hradečtí hokejisté měli k dispozici skvělé podmínky, a tak došlo i na plnohodnotné sportování. „Využívali jsme prostor Richtrových Boud, který nám poskytl super zázemí, ať už z hlediska jídla, ubytování nebo sportoviště. Měli tam hřiště, takže kluci se vyblbli i takhle,“ tvrdí Patrik Stehno.

Chybět nesměla ani řádná reprezentace královéhradeckého hokejového klubu. „Bylo super počasí, fakt to vyšlo parádně. Kluci celý víkend chodili v dresech, měli dvě vlajky, takže dost lidí si nás i fotilo. Byli jsme tak trochu atrakce. Kluky to bavilo, užili si to. Na Sněžce jsme otevřeli dětské šampaňské, na oslavu toho, že jsme to zvládli, vyfotili se. Fakt to bylo super,“ popisuje kouč.

Celá akce se samozřejmě neobešla ani bez zábavných aktivit. „V Peci pod Sněžkou jsme byli v lanovém parku. Jsou tam i skluzavky, trampolíny. Dopoledne se kluci vyblbli, v Peci jsme si dali oběd, a odpoledne nás čekala túra. V sobotu večer jsme uspořádali opékání a v noci bojovku, kdy kluci šli napříč lesem jen s čelovkami,“ dodává na závěr Patrik Stehno.