Akademie ČH
po 13.6.2016 | Lukáš Štěrovský

Hradecká stopa v národních týmech? 12 mládežníků obdrželo pozvánku na kempy!

Přestože lední hokej je sport spojený hlavně se zimou, pořádná příprava musí začít už v jarních a potažmo letních měsících. To platí i pro mládežnické národní výběry, které na konci června uspořádají přípravné kempy. Na nich se to bude jen hemžit hradeckými hokejisty: Pozvánku obdrželo dvanáct hráčů Mountfieldu, další dva budou čekat na svoji šanci v roli náhradníků.

Bohaté zastoupení bude mít královéhradecký hokej na soustředění reprezentace do šestnácti let, které se v Třemošné uskuteční v termínu 18.–21. června. Do týmu trenéra Jaroslava Nedvěda se budou hlásit hráči Petr Poppel, Matěj Morong, Vojtěch Síla a Jan Klodner.

Dvě nominace si uzmul Mountfield také v kategorii U17. Soustředění, jež se koná na stejném místě a ve stejném termínu jako akce U16, okusí na vlastní kůži hradečtí hokejisté Denis Martinec a na pozici brankáře Daniel Dvořák.

Nejvíce reprezentantů z Hradce Králové bude v národním týmu do osmnácti let, který povede kouč Václav Varaďa. Tomu budou rovněž v Třemošné, avšak až od 25. do 28. června, k dispozici královéhradečtí hráči Radim Šalda, Michael Gaspar, Jaroslav Dvořák a gólman Tomáš Vomáčka. Z pozice náhradníků budou na svou šanci vyčkávat Jakub Muška a Martin Štohanzl.

Hradecká stopa nebude chybět ani v reprezentačním výběru do devatenácti let, kde bude východočeský prapor třímat forvard Radovan Pavlík. Talentovaný útočník se zúčastní Turnaje čtyř zemí, jenž se uskuteční v termínu 23.–30. července v německých Drážďanech.

K nejstarší mládežnické kategorii se zase připojí hradecký bek Filip Hronek. Ten se zúčastní nadcházejícího kempu U20. Nadějný obránce se bude hlásit 21. července ve Velkých Popovicích, samotná akce však proběhne ve finském Vierumaki od 22. do 28. července, kde čeští hokejisté sehrají i dvě utkání proti finskému výběru U20.