Aktuální zprávy z klubu
čt 30.6.2016 | Martin Voltr

Hradečtí hokejisté předávali vysvědčení na partnerské škole Štefánikova

Zatímco letní příprava vrcholí, 30. červen pro děti tradičně znamená konec školního roku. Žákům na Základní škole Štefánikova, se kterou hradecký klub už dlouhá léta spolupracuje, tradičně zpestřilo poslední den pět hokejistů Mountfieldu. René Vydarený, Tomáš Bulík a trojice posil Richard Jarůšek, Martin Štajnoch, Blaž Gregorc předali mladým studentům vysvědčení.

Hradecký klub již v předchozích letech udělal z návštěvy školy tradici, letos zavítali hokejisté mezi děti už i v pololetí. „Je to takové zpestření, jak pro hráče, tak pro žáky. A nejenom pro hokejisty, kteří na školu chodí. Valná většina dětí hokej sleduje, i ‚nehokejisti‘ na hokej chodí, takže teď můžou vidět ta jména a obličeje. Proč to škole nezpestřit, když s námi takhle spolupracuje?“ ví Martin Stehno, vedoucí sportovních tříd Mountfieldu HK.

Základní škola Štefánikova představuje pro klub dlouholetého partnera. Mladí hokejisté mají díky nastavené spolupráci výborné podmínky pro skloubení studia a tréninků i zápasů. „Pan ředitel Polda je bývalý hokejista, takže ví, o co se jedná. Každý rok spolu řešíme rozvrhy, aby nám vycházeli vstříc ohledně uvolňování hráčů. Kategorií je strašně moc a i když máme dvě plochy, nejsme schopni nacpat všechny tréninky do odpoledních časů,“ říká Stehno. „Zrovna dneska jsem tady řešil rozvrh, který se připravuje na září.“

Pro Mountfield je velmi důležité nejen to, aby hráči měli ve škole co nejméně zameškaných hodin. Pečlivě sleduje také jejich prospěch. „Teď mi pan Polda posílal výsledky od třídních učitelů, kam hokejisté chodí. Tlačíme na hráče, aby ve škole měli výsledky, a myslím, že v tuhle chvíli nemáme žádné velké problémy,“ těší jednoho z koučů hradecké mládeže, jenž působí jako asistent trenéra napříč pátou až osmou třídou.

„Dostali jsme se i do situace, kdy hokejisté možná mají lepší výsledky než ostatní žáci. Je to tím, že na ně trenéři tlačí a mají vidinu budoucího působení v dorostech a juniorce. Tam se zapojí do Akademie, a tam jsou kritéria nastavená svazem, kam výsledky hráčů posíláme. Pokud hráči výsledky nemají, tak nemůžou hrát,“ doplňuje Martin Stehno.

Jedno je teď ale jasné – se začátkem prázdnin dětem všechny školní starosti na dva měsíce končí. „Chtěl bych poděkovat panu řediteli Poldovi i paní zástupkyní Matouškové za spolupráci, která mezi námi funguje na výborné úrovni. Jsme s ní velice spokojeni,“ uzavírá Stehno.

Fotogalerie