Aktuální zprávy z klubu
út 5.7.2016 | Radek Kozel

Paintball, klábosení a skvělá zábava. A-tým strávil odpoledne s fanklubem

Rok se s rokem sešel a stejně tak tomu bylo i se členy A-týmu a těmi nejvěrnějšími fanoušky. Právě pro ty příznivce, kteří během sezóny najezdí při venkovních zápasech tisíce kilometrů, jsou členy fanklubu a mít v peněžence permanentku je pro ně stejně přirozené jako občanský průkaz, uspořádalo vedení klubu setkání s jejich oblíbenci.

V příjemném prostředí Stříbrného rybníka se ve středu 29. června uskutečnila akce, která navázala na předcházející zdařilé ročníky. Ačkoliv byl začátek setkání naplánován na 15. hodinu, nedočkaví hráči se dostavili o několik desítek minut dříve. To ocenil i průvodce odpolednem Tomáš Borovec, kterého přístup hokejistů příjemně překvapil: „Hráče musím pochválit! Oproti předcházejícím ročníkům se polepšili a letos přišli včas. To však neplatí o členech fanklubu, kteří dorazili se zpožděním,“ usmívá se marketingový manažer klubu.

Odpovědi se mu dočkalo od bubenice fanklubu Nikoly Matějčkové. „Za to mohou kluci. Navykli jsme si, že chodí pozdě, takže jsme se přizpůsobili,“ odpovídá s úsměvem na tváři. Poté, co byli Tomášem Borovcem přivítáni nejen fanoušci a hokejisté, ale i členové realizačního týmu, začal bohatý program.

Byl zahájen napínavý turnaj v petangu, v němž se skvěle prezentovali nově příchozí hráči. Byla to dvojice Richard Jarůšek a Martin Bača, která celý turnaj opanovala. Konkurenci vítězům tvořil kupříkladu tým Filip Hronek a dvanáctiletá fanynka Adéla Pavlíková, která se svěřila s tím, jaký hráč je její nejoblíbenější. „Nejradši mám Káju Plášila! Ale Filip Hronek je taky dobrý, takže hraju s ním,“ říká vesele.

Zatímco se mnozí soustředili na zápolení v petangu, jiní posedávali u dobrého občerstvení, piva a rozmlouvali. „Pro nás fanoušky je tahle akce skvělá. Můžeme se seznámit s novými hráči, popovídat si a poznat se navzájem. Jediným mínusem snad je, že taková setkání nejsou častější,“ vyzdvihuje význam akce věrný fanoušek Jan Placák.

Poznáte střelce, který v dnešní paintballové bitvě hokejistů proti fanouškům uzmul vlajku? Nápověda: Hrál v žabkách 😊

Fotka zveřejněná uživatelem Mountfield HK (@mountfieldhk),

Jak tomu bývá zvykem na trénincích Mountfieldu HK, i zde bylo vše naplánováno na jedničku a do posledního detailu. Krátce poté, co byly vyhlášeny výsledky turnaje v petangu, začalo se odřezávat z nad ohněm připravované kýty.

Jakmile se všichni přítomní posilnili, začalo to, na co se mnozí těšili ze všeho nejvíce. Paintball! „Na akci jsem se těšil moc, ale ještě více se nemůžu dočkat toho, až nějaké fanoušky postřílím,“ odtajnil své úsměvné touhy brankář Ondřej Kacetl, jemuž přitakával i jeho nový kolega mezi třemi tyčemi Patrik Rybár. „Není nutné tady jen sedět nad pivem nebo kofolou, takže se na paintball určitě těším.“

Celá akce tedy sklidila oboustranně velký úspěch, což potvrdil i hlavní trenér Václav Sýkora. „Tohle setkání je prostě skvělá věc. Je nutné, aby tým byl v kontaktu se svými fanoušky a já k tomu nevidím lepší příležitost, než je tato. Navíc si myslím, že pokud by se nějaký termín našel, bylo by výborné podobnou akci zorganizovat i v zimě.“ Slova lodivoda kabiny Mountfieldu potvrdil i Rudolf Červený. „Je paráda, že jsme takto před sezónou mohli utužit s fanoušky vzájemné vazby. Celá akce tak splnila svůj účel.“

Fotogalerie