Ohlasy k zápasu
pá 12.8.2016 | Lukáš Foff

Počůrám hokejku i ruce, aby to tam spadlo, směje se Radovan Pavlík

Radovan Pavlík nasával atmosféru zápasů A-mužstva už v minulé sezóně. Několikrát si připsal ostrý start ve čtvrté hradecké formaci. V letošní sezóně se zatím sice jedná o přípravná utkání, ale už podruhé dostal příležitost ve druhém útoku. Proti Olomouci byl dokonce třikrát blízko gólu, ale branka pro něj byla zakletá. Osmnáctiletý mladík však nezoufá a věří, že příště to tam spadne.

Díky tomu, že se hrálo na tři formace, jste měl více času na ledě než obvykle. Užíval jste si to?
Já jsem moc rád, že jsem dostal důvěru od trenérů, a hrozně si vážím, že jsem mohl být s kluky na ledě. Měl jsem tam šance, které jsem rozhodně měl využít. Příště.

Měl jste alespoň tři šance na to, dát si premiérový gól za „áčko“…
Chybělo tomu asi štěstí, nebo já nevím… Měl jsem tam dvě prázdné brány. Strčím hokejku do záchodu, počůrám jí, ruce taky počůrám a udělám všechno pro to, aby to tam spadlo.

Je velký rozdíl nastupovat ve druhé lajně, oproti čtvrté?
Druhá lajna je na ledě kvůli něčemu jinému než čtvrtá. Jsou tam kluci, kteří to umí dobře dát. Druhá má za úkol dávat góly, čtvrtá hlavně nedostat a případně nějaký dát. Hlavní je udržet svůj minivýsledek 0:0, případně lepší.

Prodloužení 3 na 3? Výhoda pro dobré bruslaře

V zápase s Olomoucí jste dostával poprvé příležitosti i v přesilovkách, jak se vám v nich hrálo?
Užíval jsem si to. Každá nová pozice v „áčku“ je pro mě cenná. Jsem strašně moc rád, že si to můžu zahrát.

Poslední gól padl v oslabení třech proti pěti. Jak jste to viděl ze svého pohledu?
Rasty Dej tam šel do toho svého pokleku, který umí jen on. Podíval se napravo a viděl Lothara (Tomáše Knotka), tak ujeli dva na jednoho, krásnou žabkou mu to připravil a pak už to byl jednoduchý úkol.

Vyzkoušeli jste si prodloužení tři na tři, které bude součástí nerozhodných zápasů v příští sezóně. Je to velký rozdíl?
Je to výhodné pro dobré bruslaře. Rasty Dej, Tomáš Knotek, Ruda Červený… Takovýmhle typům to sedí, protože se můžou rozjet a udržet se na puku.

Před každým zápasem za A-týmu trošku nervozita je

Vaše výkony jsou v posledních zápasech velmi dobré. Chcete se ukázat novému trenérovi, aby s vámi v sezóně počítal do základní sestavy?
Musím do toho jít s pokorou a uvidíme, co bude dál. Já jsem hlavně strašně rád, že můžu s kluky být v kabině, na tréninku i na ledě, že mě berou mezi sebe. Uvidíme. Kdybych dával své šance, tak by to možná mohlo být dobré. Jsem však ještě mladý, mám snad času dost.

Je už na vás znát, že máte v A-týmu několik startů, nebo jste před zápasy stále nervózní?
Když za mnou přišli trenéři, že proti Omsku na Mountfield Cupu budu hrát druhou lajnu, tak jsem se docela rozklepal. Ale kluci mi říkali, že to ze mě v prvním střídání spadne. Před každým zápasem je trošku nervozita, ale pak je to dobré.