Aktuální zprávy z klubu
po 15.8.2016 | Klára Petrásková, Jaroslav Zákravský

Další letní úspěch! Junioři přivezli z kvalitně obsazeného turnaje zlato

Že hradečtí junioři neberou přípravná klání na lehkou váhu, dokazuje mimo jiné i výsledek mezinárodního turnaje konaného na konci druhého srpnového týdne v Mladé Boleslavi. Tým Aleše Krátošky si na úvod připsal dvě plnohodnotné výhry a k celkovému triumfu mu stačilo získat bod. Ten proti Karlovým Varům mladíci z Východu Čech vyválčili a pozvedli nad hlavu pohár pro vítěze! V tomto ohledu tak napodobili hradecký A-tým, který před týdnem opanoval Mountfield Cup, a hradecký hokej tak mohl oslavit další úspěch léta 2016.

Přestože turnaj byl zahájen 11. srpna, Hradečtí do něj vstoupili až o den později utkáním s rakouským Salcburkem. Po velmi vyrovnané bitvě se nakonec z těsné výhry 3:2 radovali Východočeši. „Salcburk nás velmi mile překvapil, dobře bruslil, měli jsme s ním trochu problémy. Utkání bylo z naší strany hodně špatné, nakonec jsme ho ale uválčili,“ hodnotí páteční turnajové představení Hradce jeho trenér Aleš Krátoška.

Druhý den se hradeckým barvám povedl na výbornou. Domácí Mladé Boleslavi totiž mužstvo zpod Bílé věže povolilo pouze jednu branku a s vítězstvím 4:1 byl spokojen i Aleš Krátoška. „Začátek utkání nebyl úplně podle našich představ, patřil spíše Boleslavi. Soupeř šel do vedení a my jsme nehráli to, co jsme si představovali. Ale když jsme vyrovnali, dostali jsme se do zápasu. V přesilovkách jsme odskočili soupeři a výsledek tomu odpovídá. Zasloužili jsme si vyhrát,“ komentuje duel východočeský lodivod.

Zajímavostí tohoto střetnutí je fakt, že třetí hradecká trefa z hole Tomáše Hofmana padla v situaci, kdy Bruslařský klub hrál přesilovku pět na tři. Juniorskému útočníkovi se tak povedl podobný kousek, jaký předvedl o dva dny dříve forvard A-týmu Tomáš Knotek. Ten po spolupráci s Rastislavem Dejem taktéž vstřelil branku ve vlastním dvojnásobném oslabení, a výraznou měrou se tehdy podepsal na těsné výhře nad Olomoucí.

Prohrané nájezdy nakonec Hradec mrzet nemusely

Sobotní program hradecké juniorky ale kláním s Boleslaví nekončil, na svěřence dua Krátoška – Řehák čekal ještě jeden zápas – proti Karlovým Varům. Do něj šel Mountfield s vědomím, že mu stačí jeden bod k tomu, aby se udržel na prvním místě. Dlouho to vypadalo, že Hradečtí i přes tři neubráněná oslabení utkání dokonce vyhrají, po chybě v obraně však Energii dovolili devětadvacet vteřin před třetí sirénou vyrovnat na 4:4, a utkání tak došlo až do samostatných nájezdů.

V nich sice zvítězil tým Západočechů, na konečnou tabulku turnaje už ale tato skutečnost vliv neměla. Juniorka Mountfieldu ovládla se sedmi body mezinárodní turnaj a po vítězství A-týmu na Mountfield Cupu 2016 se tak jedná již o druhý výrazný letní úspěch pro hradecký hokej!

Trenér juniorky Aleš Krátoška je mimo vítězství rád i za kvalitu nedávno skončeného turnaje. „Všichni účastníci turnaje patří mezi hokejové Akademie ve svých zemích, turnaj byl obsazen opravdu kvalitně a splnil účel jako příprava před zahájením soutěže. Pro naše hráče to byla dobrá zkušenost,“ kvituje akci východočeský kouč.

Sestava, zápasy a konečná tabulka

Sestava Mountfieldu HK: Bartozel, Bechný, Špirek – Brádler, Bureš, Hroudný, Kynčl, Lier, J. Moník, Pohl, – Hejna, Hidveghy, Hnik, Hofman, Chalupa, Krejčiřík, Malík, Maštera, Matouš, F. Moník, Řepík, Šimůnek, Štohanzl, Zahradník. Hlavní trenér: Aleš Krátoška, asistent trenéra: Miroslav Řehák, vedoucí týmu: Jaroslav Zákravský.

Zápasy na turnaji:
Čtvrtek 11. srpna
BK Mladá Boleslav – EC Red Bull Salzburg 6:1

Pátek 12. srpna
BK Mladá Boleslav – HC Energie Karlovy Vary 2:1
EC Red Bull Salzburg – Mountfield HK 2:3

Sobota 13. srpna
HC Energie Karlovy Vary – EC Red Bull Salzburg 7:2
BK Mladá Boleslav – Mountfield HK 1:4
Mountfield HK – HC Energie Karlovy Vary 4:5sn

Konečná tabulka turnaje:
1. Mountfield HK – 7 bodů
2. BK Mladá Boleslav – 6 bodů
3. HC Energie Karlovy Vary – 5 bodů
4. EC Red Bull Salzburg – 0 bodů