Preview k zápasu
po 22.8.2016 | Lukáš Foff

Další atraktivní soupeř. Do Hradce zavítá posílená Kometa Brno

Do prvního zápasu Tipsport extraligy zbývá ještě osmnáct dní, ale další příležitost k ukojení hladu po hokeji dostanou hradečtí příznivci v úterý, kdy do FORTUNA arény přijede loňský devátý celek po základní části – Kometa Brno. Ta posílila o několik reprezentantů, naproti tomu Mountfield bude usilovat o udržení neporazitelnosti v přípravě. To vše slibuje velice atraktivní podívanou, která odstartuje v 17:00.

Mountfield HK – HC Kometa Brno, úterý od 17:00: ON-LINE

Do zápasu by se měl po menší pauze, zapříčiněné nárazem hlavou do mantinelu, vrátit také Zdeněk Čáp. Ten se ohlíží za nebezpečně vypadajícím zákrokem, který utrpěl v zápase proti Omsku, jenž nedohrál. „Zpětně jsem si ho pouštěl na videu. Soupeř mě sice dohrál, ale byla to i moje chyba. Věděl jsem o něm, chtěl jsem se namáčknout na mantinel, aby mě v klidu dohrál. Posouval jsem ještě puk na Andrise Džerinše a nestihl to, takže jsem letěl hlavou na mantinel. Potom si toho moc nepamatuju, až to, jak sedím na střídačce a začínám se orientovat, kde vůbec jsem. Nebylo to nic příjemného. Byl z toho monokl, prasklé cévky v oku a šest stehů,“ popisuje hradecký zadák.

Ten už je však nyní připraven zapojit se do dalšího domácího zápasu. „Potrénoval jsem s Mariánem Vodou a trenéři mi říkali, že už bych měl hrát. Doktor mě nechtěl pustit proti Litoměřicím, protože jsem měl lehký otřes mozku, tak aby se to nezhoršilo. Teď už ale mám svolení hrát,“ dodává s úsměvem obránce Mountfieldu.

A co říká na dalšího soupeře Hradce – Kometu Brno? „S Kometou jsou to vždycky vypjaté zápasy. Navíc posílila, má dobrý kádr, takže to bude mít určitě náboj. Sice je to příprava, ale my chceme každý zápas vyhrát. Slyšel jsem, že to bude chtít hrát na mladé hráče, ale pak si člověk přečte nějaká jména, která k ní jdou... Je to zajímavé. Uvidíme, jak se ta jména poskládají. Můžou je tam mít, ale záleží, jak budou hrát. Je to stejné jako všude,“ uzavírá Zdeněk Čáp.

Posílenému Brnu vyšel začátek, nyní však forma pokulhává

Kometa hrála svůj první přípravný zápas přesně o týden dříve než Mountfield. Nejdříve si poradila s prvoligovými celky Třebíčí (3:2) a Přerovem (5:1) a následně zdolala i Slovan Bratislava (5:3). Tím však vítězná šňůra skončila a modro-bílí podlehli všem čtyřem zahraničním soupeřům. Nejdříve jim porážku vrátil Slovan (1:2), následně se přidal Chabarovsk (0:3) a v rámci Dolomiten Cupu prohráli s Nürnbergem i Klagenfurtem shodně 2:3 a obsadili poslední čtvrtou příčku.

Mužstvo sídlící v moravské metropoli rozhodně nezahálelo, co se nakupování posil týče. Dres Komety bude v nadcházející sezóně oblékat hned pětice reprezentantů, která přišla z KHL. Novým pilířem v zadních řadách se stal obránce Ondřej Němec, útočné síly vyztužili Martin Erat, Martin Zaťovič, Tomáš Vincour a Marek Kvapil.

Dalšími novými tvářemi jsou posily z Karlových Varů Marcel Haščák a Michal Gulaši, Jan Štencel z Vítkovic, či Vlastimil Dostálek z Přerova.

Vstupné na Kometu za 80 Kč, pro permanentkáře 50 Kč

Na úterní přípravný duel je možné zakoupit vstupenky na pokladnách FORTUNA arény, a to v úterý od 13:00 až do začátku zápasu. K dispozici je samozřejmě také on-line prodej, přes který je možné zakoupit lístky do úterních 11:00.

Cena vstupenky je 80 Kč, permanentkáři mají slevu, utkání mohou zhlédnout za 50 Kč. Pokud budete chtít jako držitelé permanentek zakoupit vstupenky za zvýhodněnou cenu, pak je pro vás klíčové ID vstupenky – tento sedmimístný kód najdete na voucheru, dodávaném ke každé nově zakoupené permanentce. Při nákupu on-line stačí tento kód zadat během nákupu vstupenek, a následně vám bude odečtena částka slevy. Při nákupu na pokladně je zapotřebí přinést s sebou voucher, ze kterého bude využito ID vstupenky a uplatněna tak sleva.

Zlevněné vstupné (studentské, seniorské apod.) na tento duel poskytováno není, děti do 130 cm budou mít vstup zdarma, stejně jako osoby TP, ZTP, ZTP/P (po předložení průkazu).

Na utkání s Kometou nejsou rozlišovány vstupenky na sezení a na stání, každý návštěvník může zaujmout libovolné volné sedadlo či místo na stání. Vstup do FORTUNA arény bude návštěvníkům umožněn hodinu před startem utkání, tedy od 16:00.

Z důvodu probíhající výstavby skyboxů budou z bezpečnostních důvodů uzavřeny sektory E, F, G, K, L a M. Do těchto sektorů prosím nevstupujte a z důvodu probíhajících stavebních prací dbejte ve všech prostorách FORTUNA arény zvýšené opatrnosti.

Co se týče parkování, před FORTUNA arénou probíhá rekonstrukce horkovodu, proto je vjezd na zdejší parkoviště zakázán. Doporučujeme ponechat váš vůz na okolních parkovištích, využít parkovací dům v bývalém pivovaru nebo odstavné parkoviště u koupaliště Flošna.

Sestavy z minulého utkání
Kacetl – Gregorc, Plášil, Dietz, Pláněk, Vydarený, Barák, Bača – Červený, Džerinš, Bednář – Šimánek, Knotek, Jarůšek – Kopta, Kukumberg, Bulík – Pavlík, Nedvídek, Beránek. Trenér: Václav Sýkora.
Čiliak – Kováčik, Vágner, Šnajnar, Gulaši, Trška, Koch, Štencel – Vondráček, Němec, Dymáček – H. Zohorna, Zaťovič, Hruška – Vincour, Haščák, Dočekal – Dostálek, R. Zohorna, Havránek. Trenér: Libor Zábranský.