Preview k zápasu
st 24.8.2016 | Radek Kozel

Rozjetý Hradec jede do Olomouce. Potvrdí Lvi skvělou formu?

Ano, jedná se pouze o přípravu, v níž jde o výsledky až ve druhé řadě. Avšak jak lépe polykat předsezónní tréninkové dávky, než když si je svěřenci trenéra Václava Sýkory prokládají jedním vítězstvím za druhým? Po šesti přípravných duelech je Mountfield stále bez ztráty kytičky a na olomouckém ledě se pokusí navléci na šňůru vítězných zápasů další korálek.

HC Olomouc – Mountfield HK, čtvrtek od 17:00: ON-LINE

Přestože hraje Hradec ve velké pohodě, marně bychom v kabině A-týmu hledali přehnaný optimismus, což potvrzuje asistent trenéra Pavel Hynek. „Pochopitelně že je lepší vyhrávat než prohrávat, avšak pořád je to pouze příprava a výsledky bych nepřeceňoval. Ty budeme muset potvrdit až v lize,“ mírní vítěznou euforii. Pravá ruka trenéra Václava Sýkory si je dobře vědoma toho, že zdaleka ne vše funguje tak, jak by mělo. „Ve hře máme spoustu okének a do začátku soutěže máme ještě co vylaďovat,“ potvrzuje.

Pozornosti Pavla Hynka neušel ani fakt, že s blížícím se termínem startu sezóny se zvyšuje i tempo v utkáních, což by mělo platit také v Olomouci. „Zápasy nabírají na obrátkách a přibývá osobních soubojů. O tom nás přesvědčila první třetina utkání s Brnem, v němž nás Kometa fyzickou hrou a bruslením přetlačila,“ vrací se k úternímu duelu zkušený kouč.

O to větší radost pak mají trenéři z výkonů brankářů, kteří se prezentují ve velice dobrém světle. „Všichni tři gólmani jsou prozatím výborní. S Brnem odchytal Patrik Rybár skvělý zápas a především v jeho první polovině nás výrazně podržel,“ vyzdvihl Pavel Hynek výkon slovenského strážce hradecké svatyně.

Nabírá trápící se Olomouc formu?

Těžko na cvičišti, lehko na bojišti. Pokud by toto tvrzení platilo v nadcházející sezóně pro olomoucké hokejisty, hráli by dost možná o titul. Přípravu sice Mora odstartovala vysokým vítězstvím 6:0 nad Jihlavou, avšak poté následovala pětizápasová šňůra porážek. Mimo jiné i se zástupcem KHL nebo s Mountfieldem HK. Pod Bílou věží se Olomouc představila 11. srpna a přestože prohrávala už 0:3, dokázala se srovnáním vrátit do zápasu. Nakonec se radoval přece jen Hradec, když v 59. minutě rozhodl gólem na 4:3 Tomáš Knotek.

Torpedu Nižnij Novgorod podlehli Hanáci na Dukla Cupu těsně 3:4 a na turnaji v konkurenci Novgorodu, Karlových Varů a Jihlavy obsadili konečné třetí místo. Zdviženým ukazováčkem pro Mountfield však může být poslední zápas Kohoutů. Ti ve Zlíně sice dvakrát prohrávali, ale nakonec se radovali z vítězství 5:3. Třemi kanadskými body se na něm podílel Jan Knotek.

Sestavy z minulého utkání
Falter – Vyrůbalík, Škůrek, Staněk, Houdek, Galvas, Jaroměřský – Holec, J. Knotek, Fořt, Strapáč, Ostřížek, Eberle, T. Mikúš, J. Mikúš, Skladaný, Burian, Jergl, Matai. Trenér: Zdeněk Venera.
Rybár – Čáp, Gregorc, Dietz, Havránek, Vydarený, Štajnoch, Plášil, Barák – Bednář, Džerinš, Červený – Jarůšek, T. Knotek, Šimánek – Bulík, Kukumberg, Dej – Beránek, Nedvídek, Dvořák – Hnik. Trenér: Václav Sýkora.