Ohlasy k zápasu
út 30.8.2016 | Radek Kozel, Jan Vavřina

Výsledek je pro nás drastický, říká o porážce s Brnem Stanislav Dietz

Nepříliš oblíbenou destinací je pro Mountfield led pod Špilberkem. Východočechům se zde dlouhodobě nedaří, což potvrdilo i přípravné utkání, v němž Hradec prohrál 1:4. Příslibem do budoucna může být pro svěřence Václava Sýkory fakt, že s Kometou dokázali držet krok po dvě třetiny utkání. Duel s Brnem zhodnotil člen prvního obranného páru Stanislav Dietz.

Do zápasu nastoupili hokejisté z města pod Bílou věží v okleštěné sestavě. Z různých důvodů s týmem neodcestovaly opory jako Jaroslav Bednář, Andris Džerinš či Blaž Gregorc. „Jsou to hráči, kteří dokáží rozhodnout zápas, takže možná trošičku chyběli,“ pozastavuje se nad absencí spoluhráčů písecký rodák.

Čas na rozehrávku? Prim hrálo napadání Komety

S blížícím se začátkem sezóny nabírá na obrátkách i tempo během přípravných zápasů. Přesně to pocítila i hradecká sedmašedesátka: „Bylo to náročné. Kometa napadala naši rozehrávku a my beci jsme vůbec neměli čas na nějakou kombinaci.“ Pakliže chce tým hrát nátlakový hokej, musí na to mít vhodné typy hráčů, což je dle Stanislava Dietze příklad právě brněnské Komety. „V napadání jsou opravdu hodně aktivní a hrají dobře,“ vyzdvihl urostlý bek výkon Moravanů.

Výsledek zápasu mohl být zcela odlišný, kdyby během druhé třetiny využili Lvi více než minutu trvající přesilovou hru pět na tři. Bohužel se tak nestalo, ba naopak následoval špatný vstup do závěrečné periody, v níž se Kometa ujala vedení, které postupem času navýšila až na rozdíl tří branek. „Vzhledem k vývoji utkání je pro nás výsledek zápasu drastický. Přesilovky nám vůbec nešly. Během té pět na tři jsme se de facto vůbec nedostali do pásma. Tohle rozhodlo a je to škoda, protože takové příležitosti musíme proměňovat,“ souhlasí s klíčovými momenty utkání Stanislav Dietz.

Moravská metropole Východočechům nesvědčí

Jen těžko by příznivci Mountfieldu hledali méně oblíbenou hokejovou adresu než tu, kterou je brněnská DRFG Arena. Jejich oblíbenci totiž odsud odjíždí poraženi s železnou pravidelností. „Brno má vždy dobrý mančaft a ženou je i fanoušci. Snad se nám tu podaří zvítězit během sezóny,“ věří v lepší zítřky hradecký obránce.

Nutno podotknout, že se nejedná o zítřky nikterak vzdálené, neboť Mountfield zavítá na brněnský led hned při svém prvním venkovním utkání Tipsport extraligy. „Do Brna pojedeme s tím, že zde chceme zvítězit. Rozhodně nebudeme přemýšlet nad tím, že nám to tady nešlo. To vypustíme z hlavy a hned ve středu pojedeme od znova,“ nepropadá skepsi Stanislav Dietz.

Prodloužení nanečisto a generálka s Rytíři

Výrazným oživením nadcházejícího extraligového ročníku by měla být hra tři na tři při prodloužení. Tu si pod Špilberkem nanečisto vyzkoušeli i protagonisté úterního klání. V Brně vidělo takřka pět tisíc diváků při tomto skromném počtu hráčů na ledě dvě branky, přičemž obě skončily v královéhradecké síti. „Hraje se nahoru a dolů, je to těžké. Tento styl vyhovuje spíše bruslařům, ale uvidíme až v sezóně, jaké to bude,“ komentuje očekávanou novinku fyzicky velmi dobře disponovaný hradecký obránce.

Již příští týden započne seriál s názvem Tipsport extraliga. Ještě před ním však sehrají Lvi generálku s kladenskými Rytíři. „Musíme zabrat a na utkání s Kladnem se připravit. Jedná se o poslední zápas v přípravě, pak už pojedeme naostro,“ s napětím vyhlíží duel s Rytíři Stanislav Dietz.