Preview k zápasu
po 12.9.2016 | Redakce

Do třetice všeho dobrého? K souboji poražených přijedou Karlovy Vary

Jen těžko si mohli svěřenci trenéra Václava Sýkory přát do třetího kola příjemnějšího soupeře než celek z lázeňského města. Karlovy Vary si totiž na soutok řek Labe a Orlice jezdí pro porážky s železnou pravidelností, neboť zde nebodovaly již dvě sezóny. Třebaže extraliga je teprve na samém počátku, Západočechům neusnadňuje situaci ani fakt, že se krčí bez zisku bodu na samém chvostu tabulky. Jenže Hradec na tom není s jedním bodem o moc lépe, a tak v úterý půjde o hodně – kromě bodů také o nabrání sebevědomí.

Mountfield HK – HC Energie Karlovy Vary, úterý od 18:00: ON-LINE

Energie v loňském ročníku zachránila nejvyšší soutěž až v baráži, před sezónou 2016/17 se hodně řešila nelichotivá finanční stránka klubu. Západočeši ale v nejvyšší soutěži pokračují a třebaže zatím nemají na kontě ani bod, musí se s nimi počítat. „Nedá se říct, že by šlo o slabšího soupeře. Každý je v něčem dobrý a my se nesmíme koukat na to, jestli přijedou Vary, Sparta, Brno nebo Třinec. Do každého zápasu musíme jít s tím, že chceme vyhrát a uděláme pro to všechno,“ říká k nadcházejícímu souboji Radovan Pavlík.

Jen co se nový ročník rozjel, už nabral rychlé tempo. Po pátečních a nedělních duelech je zde první vložené úterý a s ním třetí zápas v pěti dnech. Jaký byl pondělní program Mountfieldu? „Trenéři se rozhodli, že budeme mít individuální trénink. Na ledě jsme nebyli všichni, udělali jsme si dvě tři cvičení a zahráli bago,“ popisuje volnější předzápasový den benjamínek týmu.

Ten si ale na ledě počíná dost suverénně, s celou čtvrtou řadou odvádí skvělou práci, které chybí jen častější skórování. „Jako čtvrtá lajna chceme odvést co nejlepší výkon pro tým. Vybojovat pro kluky co nejvíce faulů a buly v útočném pásmu, abychom měli nějaké přesilovky a šance. Třeba to tam spadne i nám, podle mě hrajeme výborně. Musíme být trpěliví a třeba se dočkáme,“ přeje si hradecký mladík.

Loňská bilance? 12 z 12 bodů pro Hradec!

kolodatumdomácíhosté   
12. po 19.10.2015 Mountfield HK Karlovy Vary 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)   
25. pá 4.12.2015 Karlovy Vary Mountfield HK 1:2 (0:1, 0:0, 1:1)   
38. pá 22.1.2016 Mountfield HK Karlovy Vary 4:2 (2:2, 1:0, 1:0)   
51. út 1.3.2016 Karlovy Vary Mountfield HK 2:4 (0:2, 2:1, 0:1)   

Zvyk je železná košile. Přesně v toto přísloví doufá kabinu Mountfieldu. Pokud by se totiž scénář z loňských zápasů opakoval, připsali by si Lvi první vítězství v sezóně. V předcházejícím ročníku totiž Karlovy Vary nezaznamenaly ani jediný bod. V prvním vzájemném utkání zvítězil Hradec po urputném boji 3:1.

V dalším duelu západočeská Energie vzdorovala až do 60. minuty, kdy ji 25 vteřin před koncem srazil vítězným gólem na 2:1 Jaroslav Kudrna. Zbylé dva zápasy měly totožné jedno, a sice výsledek. V obou totiž Mountfield zvítězil shodně 4:2.

Jedno mají oba týmy společné: nové trenéry

Ani celek Energie neminuly letní příchody a odchody hráčů. Po loňské sezóně změnili působiště například Michal Gulaši s Marcelem Haščákem, jež nyní oblékají dres Komety Brno nebo Rostislav Marosz, který znovu hájí barvy Ocelářů z Třince. Nové angažmá si hledá i produktivní slovenský útočník Martin Bartek.

Samotnou kapitolou je pak obměna na trenérském postu. Kádr Karlových Varů totiž opustil trenér Karel Mlejnek, jenž v letošním ročníku působí na lavičce mistrovských Bílých Tygrů z Liberce jako asistent Filipa Pešána. Jeho místo hlavního kouče zaujal Jan Tlačil, který v posledních letech působil ve Švýcarsku. Po jeho boku navíc v pozici asistenta působí z Pardubic příchozí Andrej Potajčuk.

Kromě trenérského dua posílilo mužstvo Varů také na pozici obránce. Smlouvu s klubem podepsal Denis Kindl, bratr Jakuba hrajícího NHL za celek Floridy. Dalším z příchozích hráčů je například Petr Šidlík, jenž se k týmu připojil po loňském působení v Chomutově.

Vstupenky jsou v prodeji on-line i na pokladnách

Do úterního poledne jsou vstupenky na utkání k dispozici skrze on-line webovou aplikaci. Samozřejmě jsou také k dostání na pokladnách FORTUNA arény, které budou otevřeny od 13:00 až do samotného duelu.

Žádáme návštěvníky, aby se na utkání dostavili s dostatečným časovým předstihem, nejen kvůli frontám, které se mohou u pokladen tvořit, ale také kvůli složitější dopravní situaci, kdy aktuálně není možné před FORTUNA arénou zaparkovat.

Sestavy z minulého utkání
Kacetl – Čáp, Gregorc, Dietz, Štajnoch, Vydarený, Plášil, Barák – Červený, Džerinš, Bednář – Šimánek, Potulny, Jarůšek – Dej, Kukumberg, Köhler – Pavlík, T. Knotek, Bulík. Trenér: Václav Sýkora.
Honzík – Sičák, Dujsík, Harant, Rohan, Benák, Dvořák, Weinhold – Rachůnek, Matuš, Stloukal – Rohan, Skuhravý, Tomeček – Vachovec, Kindl, Gorčík – Harkabus, Gríger, Flek. Trenér: Jan Tlačil.