Ohlasy k zápasu
pá 23.9.2016 | Matouš Soukup, Martin Stříbrný

Jaroslav Pavelka: Cítil jsem se dobře. Bod z Litvínova je ale málo

Ve všech dosavadních pěti zápasech začínal Jaroslav Pavelka jako brankářská dvojka a dění na ledě sledoval jen ze střídačky. V Litvínově už ale dostal šanci postavit se vůbec poprvé v rámci Tipsport extraligy do brankoviště od první minuty. Velmi dobrým výkonem a čtyřiceti zákroky dlouho držel naděje svého týmu na vítězství, nakonec se však spolu se spoluhráči musel spokojit s jediným bodem.

Odchytal jste velmi dobrý zápas, ale nebude vás přeci jen mrzet ta vyrovnávací branka před koncem základní hrací doby?
Bohužel, stalo se. Tu střelu jsem ani pořádně neviděl. Snažil jsem se ji ustát, ale cinklo mi to od břevna a byl to gól. Zápas jsme měli dobře rozehraný až do konce a máme jen bod, což je z průběhu utkání podle mě málo.

Na nedostatek práce v pátečním zápase si nemůžete stěžovat, souhlasíte?
Cítil jsem se dobře a jsem rád, že jsem dostal šanci. Poprvé jsem nastoupil od úvodní minuty a kluci mi taky hodně pomohli. Škoda těch bodů, protože jsou v úvodu sezóny důležitější než můj výkon.

Rád bych zůstal v Hradci a ukázal, co ve mně je

V extralize jste nastoupil naposledy předloni. Bral jste tento zápas jako příležitost se ukázat?
Minulý rok jsem chytal v první lize, což mi hodně pomohlo. Za to bych chtěl určitě poděkovat Hradci i Litoměřicím, protože jsem tak mohl odchytat hodně zápasů a dokázal jsem se po zranění vrátit zpět. Teď bych rád zůstal tady s Hradcem a v extralize ukázal, co ve mně je.

Pro Mountfield jde o čtvrtou porážku v sezóně, i když po samostatných nájezdech. Dá se říct, že je pro vás výsledek zklamáním?
Určitě ano. Za stavu 2:1 jsme dostali gól dvě minuty před koncem, ještě k tomu od modré čáry. Je to škoda, protože jsme mohli urvat mnohem víc než bod. Teď nezbývá než získat tři body doma proti Spartě.

Zápas rozhodl penaltový mág Robin Hanzl. Poprvé jste ho vychytal, na druhý pokus už to ale nevyšlo...
Udělal to pěkně. To naznačení na vyrážečku jsem mu trošku sežral, protože vím, že takhle občas střílí. Šel jsem dopředu, on to vrátil a pak už jsem úplně odjel.

Proti Spartě uděláme všechno pro to, abychom vyhráli

V dalším kole hostíte Spartu. Jak moc se na zápas těšíte?
Pro nás i fanoušky jde určitě o atraktivní zápas. Uděláme všechno pro to, abychom lidi na tribunách potěšili a zase vyhráli.

Proti takovému týmu by chtěl hrát asi každý. Přál byste si v dalším zápase znovu chytat?
Myslím, že každý gólman by rád nastupoval proti takovým týmům, jako je Sparta. To ale není momentálně moje věc. Uvidíme, jak se trenéři rozhodnou.