Zápasy mládeže
út 11.10.2016 | Lenka Jonešová

29 střel nestačilo. Junioři nedokázali vstřelit ani gól a Ocelářům podlehli 0:6

Zápasové menu

Podruhé ve dvou dnech se nejstarší mládežnická kategorie Mountfieldu představila na domácím ledě FORTUNA arény, kde přivítala třinecké Oceláře. V utkání ale inkasovala tvrdou lekci z produktivity a na utkání bude chtít rychle zapomenout. Ačkoli byl po šedesáti minutách poměr střel na branku 29:33, Hradečtí nedokázali v průběhu zápasu rozvlnit síť za třineckým gólmanem ani jednou. Naopak Slezanům se to povedlo hned šestkrát, hattrick si navíc připsal Patrik Hrehorčák.

Oceláři udeřili hned dvakrát zásluhou Hladoníka

Hradečtí si v samém úvodu duelu zadělali na pořádný problém. Vyloučen byl Hnik a Oceláři tak měli k dispozici první početní výhodu. Tu s přehledem proměnili, když zamkli domácí v pásmu a Jan Hladoník prostřelil Bechného – 0:1. Vzápětí ale mohl srovnat skóre Štohanzl, jenž nastřelil pouze tyč Hlaváčovy svatyně. Třinečtí byli aktivnějším týmem, což bylo znát nejen na jejich pohybu, ale i na počtu šancí. Další tutovku měli totiž na holích taktéž hosté.

Kvasnicův pokus proklouzl Bechnému pod výstrojí a kotouč už se šoural do brány, na brankové čáře ho však na poslední chvíli zachytil Dufek. Hradecký muž v masce se na svém pracovišti musel pořádně ohánět a hasit jednu šanci Třineckých za druhou. Zahrozit ale dokázali i domácí, Havránek od modré čáry nastřelil tyč Hlaváčovy klece. V sedmnácté minutě ale zasadili Oceláři Hradci další ránu. To když v přesilové hře udeřil podruhé v zápase Jan Hladoník – 0:2. V závěru mohl ještě snížit Jirásek, ani on však Hlaváče nepřekonal.

Oceláři přidali další tři branky, Hlaváč i nadále nepřekonán

I vstup do druhé periody se gólově vyvedl lépe hostům. Ačkoli se Hradečtí svým pohybem zdáli být aktivnějším celkem, byli to právě Slezané, kdo přidali už třetí branku. Síť za Bechným rozvlnil Michal Kvasnica – 0:3. A domácím poté znovu zatrnulo, když bylo po nedovoleném zákroku nařízeno trestné střílení. To ale Hrehorčák neproměnil. Světlým momentem pro Mountfield byla o pár minut později tvrdá střela Hroudného, která však skončila jen ve výstroji brankáře hostí.

Tím však šance domácích znovu uhasly. Ve třicáté minutě navíc další zásah za Bechného záda přidal Patrik Hrehorčák a s Hradeckými to nevypadlo vůbec dobře – 0:4. Mountfieldu se nedala upřít snaha, ale třineckého gólmana ne a ne prostřelit. Důkazem toho byla Hnikova individuální akce, která též skončila jen v moci Hlaváče. Chvíli před koncem druhé části navíc přidal pátou branku Třince Patrik Hrehorčák – 0:5.

Hradečtí nedokázali korigovat výsledek, schytali debakl

Hradečtí v reakci na pětibrankové manko nastoupili do třetí dvacetiminutovky se Špirkem v bráně, který vystřídal Bechného. Ten tlaku hostujícího celku odolával dlouho, korigovat utkání navíc mohl Havránek, jenž se vydal do útoku. Hlaváč v třinecké bráně ale i nadále držel stoprocentní úspěšnost zákroků. Pěknou akci předvedl Dufek, který se od mantinelu uvolnil a vyzval ke střele Hroudného. Jeho střelu ale zblokoval Imrich.

Jenže ani Špirek nezabránil inkasování šestého gólu. V padesáté třetí minutě překonal hradeckého gólmana, navíc ve vlastním oslabení, Patrik Hrehorčák , pro kterého se navíc jednalo o hattrick – 0:6. Hradečtí junioři si v závěrečných minutách vytvořili několik slibných šancí, asi největší měli Jirásek se Štohanzlem. Proti střele druhého jmenovaného se ale Hlaváč stihl na poslední chvíli přesunout. Mountfield tak podlehl Ocelářům 0:6.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Aleš Dufek 0 0 0 0 0
Jaroslav Dvořák 0 0 0 -2 0
Michael Gaspar 0 0 0 -1 2
Štěpán Havránek 0 0 0 -1 0
František Hnik 0 0 0 -2 4
Tomáš Hofman 0 0 0 -1 0
Kryštof Hroudný 0 0 0 -2 0
David Chalupa 0 0 0 -1 0
Filip Jirásek 0 0 0 -1 0
Tomáš Kynčl 0 0 0 -1 0
Daniel Lier 0 0 0 -1 2
David Malík 0 0 0 -2 0
Dominik Matouš 0 0 0 -2 0
Jakub Moník 0 0 0 0 0
Radim Šalda 0 0 0 -2 2
Martin Štohanzl 0 0 0 -1 0
Tomáš Zahradník 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Daniel Bechný 40 22 5 17 77,27 0 0
Adam Špirek 20 11 1 10 90,91 0 0

Ohlasy k utkání

Aleš Krátoška (Mountfield HK):
Pro nás bylo utkání hodně kruté. Výsledek 0:6 může podle mě být trochu zavádějící, protože když se hrálo pět na pět, byli jsme Třinci většinou rovnocenným soupeřem. Bohužel jsme neproměnili přesilovky, naopak soupeř první dvě proměnil a odskočil na 0:2. Po našich chybách to pak bylo 0:3, 0:4,... Jak Třinec odskočil na větší rozdíl ve skóre, hrál jednoduše a řekl bych, že většina jejich šancí skončila gólem. Byli velmi produktivní v koncovce, my se s ní naopak od začátku sezóny trápíme. Hlavně pak ve třetí třetině, kdy jsme mohli proměnit vyložené šance, bohužel však nic nespadlo do brány. Gólman Třince samozřejmě chytal velmi dobře, ale myslím si, že z takových šancí bychom měli dávat góly. Nula je pro nás hodně krutá. V pátek máme zápas v Liberci, do nějž půjdeme v trochu okleštěné sestavě. Nějaké kluky máme v nároďáku a nějaké zraněné, takže budeme bojovat.

Václav Varaďa (HC Oceláři Třinec):
Myslím, že výsledek neodpovídá předvedené hře. Hradec hrál velice dobře a měl spoustu šancí, my ale byli produktivnější. V první třetině se nám podařilo odskočit díky přesilovým hrám, pak byl zápas v podstatě vyrovnaný. Kdyby se domácím podařilo skórovat, možná by s utkáním ještě něco udělali. Na výhře má určitě podíl i dobrý výkon našeho brankáře, stejně jako naše produktivita a hradecká neproduktivita.