Ohlasy k zápasu
pá 14.10.2016 | Jan Vavřina

Sedm zápasů bez výhry za tři body. Nefunguje nám koncovka, hlásí Zdeněk Čáp

Další neoblíbenou destinaci má Mountfield HK za sebou. Na jednu stranu ho může těšit, že na Zimním stadionu Luďka Čajky po dlouhé době bodoval. Jeden bod za prohru v prodloužení je ale pro Hradecké málo. Potvrzuje to mimo jiné obránce Zdeněk Čáp, který však měl proti Zlínu poněkud jiné než defenzivní úkoly. Kvůli početné marodce totiž nastoupil na pravém křídle čtvrté útočné řady.

Mountfield HK ve Zlíně nebodoval pět zápasů, v pátek jste získali alespoň jeden. Jste s ním spokojeni?
Rozhodně ne. Myslím, že druhá třetina byla vyrovnaná, první a třetí jsme byli jasně lepším týmem, k ničemu je pořádně nepustili. S jedním bodem proto spokojeni určitě být nemůžeme.

O osudu zápasu nakonec rozhodly dvě zlínské přesilovky, přitom první váš faul přišel až v 55. minutě. Není to až příliš kruté?
Hlavně jsme měli proměnit šance, které jsme si vypracovali. Fauly, ty se prostě stanou. S Honzou Veselým jsme byli v rohu, jak je vysoký a silný, tak chtěl odmítnout a přimáčknout protihráče, vzít mu puk… Další věcí ale je, že to bylo jediné oslabení za 60 minut, které jsme hráli, a dostali z něj gól. Měli jsme to ubránit.

Kvůli početné marodce jste musel vypomoci v útočných řadách. Jak se vám tam hrálo?
Do 9. třídy jsem hrál v útoku i obraně, v extralize mám zkušenosti z útoku taky, shodou okolností jsem vloni nastoupil vepředu právě ve Zlíně, takže to znám. Člověk se snaží pomoci a přispět týmu, abychom získali tři body. To se bohužel nepovedlo.

Měl jste vůbec čas na podrobnější přípravu a taktické pokyny, nebo to bylo spíše spontánní?
Trenéři mi to řekli ráno na rozbruslení. Každý hráč ví, kde se mají útočníci pohybovat, a co mají dělat. Snažil jsem se plnit pokyny, které jsem dostal od trenérů, abych byl jako plnohodnotný útočník a zapadl k Veselkovi (Janu Veselému) a Koptičovi (Ondřeji Koptovi).

V neděli přivítáte na domácím ledě Chomutov. Souhlasíte s tím, že už je na čase získat tři body? Nepovedlo se vám to od derby…
Určitě by to chtělo výhru. Do každého utkání jdeme s tím, že chceme získat všechny body, bohužel nám zatím nefunguje koncovka a nedáváme tolik gólů. Poslední zápasy jsme rozhodovali v prodloužení a nájezdech, můžeme být rádi, že se nám v nich dařilo vyhrávat. Tři body jsou už ale potřeba. V sobotu se podíváme na krátké video a už se budeme připravovat na Chomutov.

Doma jste letos nebodovali pouze jednou, plán je tedy asi jasný. Navázat na tuto bilanci, že?
Doma body nesmíme rozdávat, chceme vítězit za plný počet a těšit fanoušky, aby nám fandili. Doufáme, že nás přijdou podpořit zase v hojném počtu.