Tiskové zprávy
ne 27.11.2016 | Jan Vavřina | Foto: HC Slavia Praha

Dva hráči Slavie na střídavé starty. Hradci mohou vypomoci Šafránek a Frodl

Hned dvě nové tváře se v nejbližší době mohou představit v dresu Mountfieldu HK. Hradecký hokejový klub získal na střídavé starty ze Slavie Praha útočníka Davida Šafránka, který pod Bílou věží hokejově vyrostl, a talentovaného dvacetiletého gólmana Dominika Frodla.

Pětadvacetiletý David Šafránek strávil v Hradci Králové své mládežnické roky, v juniorském věku pak odešel do Komety Brno. Následně působil čtyři roky v Kolíně, kde si ho vyhlédla pražská Slavia. V sešívaném dresu plní v tomto roce roli asistenta kapitána, ve 26 zápasech si připsal 25 kanadských bodů (15+10) – je nejlepším střelcem a čtvrtým neproduktivnějším hráčem WSM Ligy, v bilanci +/- je s hodnotou +20 rovněž na čele tabulek.

Jeho možný návrat na hradecký led komentuje Aleš Kmoníček. „David nás zaujal svou produktivitou v dresu Slavie, kde průběžně sledujeme i Petra Beránka a Martina Baču. Jsem rád, že došlo k dohodě se Slavií o střídavých startech Davida, který by za nás měl nastoupit již v neděli proti Zlínu,“ říká generální manažer Mountfieldu HK.

Po odchodu Ondřeje Kacetla na měsíční hostování do Dynama Pardubice se hradecký klub dohodl se Slavií rovněž na střídavých startech brankáře Dominika Frodla. Gólman ročníku 1996 letos odchytal za Pražany 14 zápasů s bilancí 11 výher a 3 porážek. Se svou úspěšností zákroků 94,41 % a 1,83 průměrně obdržených branek na zápas je druhý, resp. třetí mezi prvoligovými gólmany.

„Po odchodu Ondry Kacetla na měsíční hostování potřebujeme mít v záloze dalšího gólmana pro případ zranění někoho z dvojice Rybár – Pavelka. I v tomto případě jsem rád, že jsme se domluvili na možnosti střídavých startů Dominika v našem klubu. Prozatím podává ve WSM Lize velmi dobré výkony a třeba se i v našem dresu objeví,“ pokračuje Aleš Kmoníček.

David Šafránek i Dominik Frodl zůstávají i nadále kmenovými hráči Slavie. „Je nutno dodat, že oba zmínění hráči si budou plnit svoje povinnosti především ve Slavii. Jejich starty v našem klubu budou vždy záležet na souhlasu Slavie,“ dodává závěrem generální manažer Mountfieldu HK.