Preview k zápasu
so 3.12.2016 | Klára Petrásková, Jan Vavřina

Spolu s Mikulášem a čerty na Boleslav! Bude Hradec bodovat popáté v řadě?

Už dvakrát chtěl Mountfield HK oplatit Mladé Boleslavi loňské vyřazení z play off, ale ani jednou se to nepovedlo. O druhé adventní neděli v 17:00 se naskytne týmu Václava Sýkory třetí možnost, ale nebude to nic snadného – Středočeši umí odehrát výborné zápasy, potvrdili to v posledních dvou kolech proti týmům z čela tabulky. Utkání 27. kola pak bude mít zajímavou návštěvu, do FORTUNA arény dorazí Mikuláš se svým ansámblem!

Mountfield HK – BK Mladá Boleslav, neděle od 17:00: ON-LINE

V pátečním klání s chomutovskými Piráty měli Hradečtí slibně našlápnuto ke třem bodům, nakonec si však domů odvezli jen jeden. Tato skutečnost mrzí i východočeského obránce Martina Pláňka. „Myslím, že jsme si to prohráli sami. Vést čtyřicet vteřin před koncem 4:3 a nechat si dát gól je naše hloupost a nemělo by se to stávat,“ je si vědom mladý bek.

Ten už se kouká dopředu na zápas s Mladou Boleslaví. Co podle něj bude na Bruslaře platit? „Pořád ten stejný hokej, který chceme hrát. Taky musíme být produktivní a nedělat takové chyby jako v pátek v Chomutově. Nesmíme je nechat jezdit samotné na bránu a dostat tolik gólů,“ ví hradecká devatenáctka.

Proti Středočechům se Lvům nepovedlo vyhrát již od loňského play off, mají tedy o to větší motivaci v neděli zvítězit? „Chceme vyhrát pokaždé, ať už je to jakýkoliv soupeř, nejde jenom o Boleslav. Doufám, že tu nepříznivou sérii s ní už prolomíme,“ věří ve vítězství Martin Pláněk.

Obě vzájemná měření sil ovládli Bruslaři

kolodatumdomácíhosté
1. pá 9.9.2016 Mountfield HK Ml. Boleslav 4:5p (3:1, 1:2, 0:1 – 0:1)   
14. pá 21.10.2016 Ml. Boleslav Mountfield HK 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)   

Již dvakrát se v letošní sezóně střelo hradecké mužstvo s boleslavským, ani jednou ale nemohlo oslavit výhru. V prvním případě Východočeši po téměř čtyřicet minut zápasu vedli, nakonec se ale Středočechům podařilo vyrovnat a v prodloužení uzmout bod navíc. Ve druhém duelu pak naopak vedli po celou dobu Boleslavští, kteří v šedesáté minutě potvrdili své tři body trefou do prázdné sítě.

Poslední zápasy Boleslavi
Pardubice – Boleslav 2:3
Boleslav – Sparta 3:4
Chomutov – Boleslav 2:1
Boleslav – Třinec 5:4
Liberec – Boleslav 2:1p

Co se týče boleslavských výkonů v rámci celé extraligy, jsou poslední dobou velice rozpačité – bohatým berou, chudým rozdávají. Jak jinak si vysvětlit získaný bod v Liberci (1:2p), výhru nad Třincem (5:4), ale naopak z poloviny listopadu porážku s posledními Vary (1:4) či tápající Plzní (0:1)?

Suma sumárum to dělá zatím 38 bodů a 8. místo v tabulce (ztráta na Hradec 6 bodů, ale zase dva zápasy k dobru). Venku to však Bruslařům nelepí. Z posledních pěti zápasů vyhráli jednou, z posledních devíti pak dvakrát – na ledě Pardubic a Zlína.

Nejúspěšnějším bodovým sběratelem je Tomáš Hyka

V první desítce extraligové tabulky kanadského bodování bychom boleslavského hráče hledali marně, v té druhé už však jedno jméno najdeme. Třinácté místo okupuje s 22 body Tomáš Hyka, jenž je zároveň i nejúspěšnějším střelcem a nahrávačem mužstva. 17 bodů (7+10) pak posbíral Petr Vampola, 16 (8+8) jich nastřádal Radan Lenc.

Jediným bekem Mladé Boleslavi, který doposud dosáhl na dvojciferné číslo, je Marek Trončinský, který má na kontě bodů 10 (1+9). V týmu Středočechů nechybí ani bojovníci, se 105 body patří Janu Hanzlíkovi sedmé místo v extraligovém hodnocení Radegast indexu. Patnáctou pozici pak s 93 body okupuje Tomáš Voráček.

Jedničkou v boleslavském brankovišti je třiadvacetiletý Jan Lukáš. Ten se s 92,20 % může pochlubit šestou nejlepší procentuální úspěšností v hodnocení všech gólmanů extraligy. Průměrně pak tento maskovaný muž obdrží za jeden zápas 2,62 branky.

Statistické okénko – Mladá Boleslav…

  • … má nejmenší zkušenosti s nastavením, prodlužovala 4 zápasy, Mountfield HK už 10. Ve vzájemných duelech vede ale na výhry v nastavení 6:2.
  • … je nejčastěji střílejícím týmem, v průměru vyšle 30,58 střel za zápas, Hradec 26,25.
  • … zároveň propouští nejvíce střel na své gólmany, v průměru 33,69 za zápas. Lvi o 7 méně.
  • … má třetí nejhorší přesilovky, využití 14,78 %. Hradec patří s číslem 17,86 % k průměru extraligy.
  • … je druhým nejtrestanějším týmem – 396 minut, Východočeši druhým nejméně vylučovaným – 276 minut.

Vstupenky na mikulášské utkání stále v prodeji

Do nedělního poledne jsou vstupenky na utkání k dispozici skrze on-line webovou aplikaci. Samozřejmě jsou také k dostání na pokladnách FORTUNA arény, které budou otevřeny od 13:00 až do samotného duelu.

Kromě tisíců diváků dorazí do FORTUNA arény také výjimečná návštěva – Mikuláš se svými kumpány, andělem a čerty. Ti všichni si pro děti připraví sladkosti, drobné dárky a pekelně zajímavé soutěže. Tak vezměte děti a přijďte v neděli na hokej, startujeme v 17:00!

Sestavy z minulého utkání
Rybár – Pláněk, Vydarený, Gregorc, Dietz, Štajnoch, Newton, Čáp – Červený, Džerinš, Šimánek – Bednář, Kukumberg, Köhler – Jarůšek, Dragoun, T. Knotek – P. Beránek, Picard, R. Pavlík. Trenér: Václav Sýkora.
Lukáš – Holub, Stříteský (C), Hanzlík, Kurka, Pastor, Štich, T. Voráček – Jonák, Žejdl, Orsava – Lenc, Musil, Hyka – Klepiš, Vampola, Látal – Pabiška, Urban Trenér: František Výborný.