Ohlasy k zápasu
pá 13.1.2017 | Petr Šatalík, Vojtěch Jurák

Jubilant Bedřich Köhler sedmistovku výhrou neoslavil. Nešly nám nohy, smutní

700 duelů v české nejvyšší hokejové soutěži, to je slušná porce. Mezi borce, kteří tuto metu pokořili, se nyní může počítat také Bedřich Köhler, který ji překročil v souboji se Zlínem. Po zápase však hradecký útočník spokojen nebyl – jeho tým prohrál 1:4, čímž ukončil sérii pěti vítězných utkání.

Souboj se Zlínem se vám nevydařil, v čem hledat příčiny?
Z naší strany to byl špatný zápas, nepovedený. Už v první třetině jsme neměli pohyb, důraz do brány, v podstatě jsme si ani nic nevytvořili. Když už jsme vystřelili, Libor Kašík všechno viděl a je dost kvalitní gólman na to, aby takové střely pochytal. Neměli jsme hráče před bránou, dorážky, nebyl to dobrý zápas. Už po první třetině jsme si říkali, že stav 1:1 jsme uvařili z ničeho.

Pro vás osobně to byl 700. duel v extralize, navíc ve Zlíně, kde jste dlouhou dobu působil. Vnímal jste nějak zvláštnost tohoto střetnutí?
Musím říct, že nevnímal. Byl to zápas jako každý jiný. Jistě, před utkáním mi někdo řekne, že hraju 700. zápas, ale ten je pořád stejný, za tři body a stále je stejně důležitý.

Před tímto soubojem se vám dařilo, čím si vysvětlujete, že série skvělých výsledků skončila?
V předešlých zápasech jsme podávali jiné výkony, tentokrát jsme to nedokázali zopakovat a Zlín zaslouženě zvítězil.

V čem bylo střetnutí s PSG nejvíc odlišné od těch předchozích?
Nešly nám nohy, v utkáních předtím nás zdobil pohyb. Přišlo mi, že soupeře přehráváme. V defenzívě jsme nehráli dobře, nepodali dobrý výkon.

Před utkáním místní klub vzdával poctu Martinu Hamrlíkovi, mohla ceremonie nějak narušit vaši přípravu?
To určitě ne. Každý z nás ví, jak se na zápas připravit. A hlavně, Zlín stál, stejně jako my, na protější modré, takže to bych vůbec nezmiňoval.

S tímto obráncem jste odehrál nemálo duelů v jednom dresu, stihl jste mu poblahopřát?
Ještě jsme se k tomu nedostali, nebylo kdy. Určitě se ale potkáme po sezóně a myslím, že to bylo důstojné rozloučení s jeho kariérou. Udělal tady kus kvalitní práce, ke které mu jen gratuluji. Určitě před ním smekám klobouk.