Ohlasy k zápasu
út 17.1.2017 | Lukáš Štěrovský, Klára Petrásková

Desítka? Bylo by to pěkné pro fanoušky. Snad to vyjde někdy jindy, doufá Jiří Šimánek

Dva góly ze čtyř střel vyslaných na bránu a jedna asistence, taková byla bilance Jiřího Šimánka v zápase s chomutovskými Piráty. Východočeský forvard se tak na výhře Hradce podílel vítěznou brankou, kterou vsítil už v 16. minutě zápasu. „Ruda Červený mi to hezky hodil mezi tři hráče, pak už to bylo na mě, abych správně zakončil,“ skládá poklonu spoluhráči Šimánek.

S Chomutovem to byla jízda už od první třetiny, zápas asi nelze hodnotit jinak než pozitivně, že?
Začátek byl výborný, padalo nám tam úplně všechno, stejně jako ve Vítkovicích. Druhá třetina byla špatná, naštěstí jsme dostali jen jeden gól. Třetí třetinu, poté co jsme přidali další góly, už jsme jen dohrávali.

Co jste si v kabině říkali po úvodních dvaceti minutách? Přece jen jste vedli 5:0, ale do konce utkání bylo daleko...
Je zrádné vést po první třetině. Je to něco jiného než vést po prostřední, kdy už pak druhý tým fakt nemá co ztratit a hraje třeba jinak, víc na riziko.

Čekali jste, že po nepovedené druhé třetině se váš výkon ve třetí části tak zlepší?
Ve třetí třetině už měl Chomutov směrem dozadu víc otevřená vrátka, protože, jak jsem říkal, neměl co ztratit. Šance pak přicházely a my je proměňovali.

Přesilovky v první třetině rozhodly

Dařilo se vám i při hře v početní výhodě, což letos ne vždy platilo. Bylo to hodně důležité z hlediska celého zápasu?
Samozřejmě. Přesilovky v první třetině rozhodly, ze tří jsme dali dva góly, v další části jsme pak přidali i nějaký gól po odrazu puku. Takže je jenom dobře, že nám hra v početní výhodě zafungovala.

Vy sám jste se prosadil hned dvakrát. Mohl byste obě branky popsat ze svého pohledu?
U prvního gólu mi to Ruda hezky hodil mezi tři hráče, pak už to bylo na mě, abych správně zakončil, a to se povedlo. Poslední branka byla krásné štěstí. Projížděl jsem kolem brány, trefilo mě to do ruky, do nohy. Gólman myslel, že to půjde na druhou stranu, pak už jsem to jen doklepával.

Na tom, že vyhrajeme za plný počet bodů, už to nic nezmění, ale každý gól potěší. Navíc když je pro Pepíka! Osmou trefu přidává JIRKA #ŠIMÁNEK – 8:3! (y) 💞 http://www.mountfieldhk.cz/skorujpro

Zveřejnil(a) Mountfield HK dne 17. leden 2017

Moc nechybělo a soupeři jste darovali „desítku“. Byl to váš cíl?
Bylo by to pěkné hlavně pro fanoušky, stává se to málokdy. Nějaká šance byla, bohužel zbývala už jen minutka do konce. Snad to vyjde někdy jindy.

Osmá výhra doma v řadě? Největší zásluhu mají fanoušci!

Většina posledních zápasů s Piráty skončila těsným výsledkem. Mysleli jste si, že to v úterý bude stejné, a šli jste do zápasu s vědomím toho, že může rozhodnout jediná branka?
Šli jsme do toho s tím, že samozřejmě chceme vyhrát a co nejdříve nějakým nátlakovým hokejem rozhodnout. Myslím, že pro Chomutov to první třetinu bylo relativně kruté, protože nám tam fakt napadalo všechno, a proto je rozdíl ve skóre tak velký.

Vyhráli jste už osmý domácí zápas v řadě. Čím to, že je se vám na vašem ledě tak daří?
Samozřejmě je to tím, jak nás fanoušci ženou a nenechají nás to odklouzat. Takže i když se třeba nedařilo, tak jsme cítili velkou podporu a snad se jim za to odvděčujeme výhrami.

Leden je druhým měsícem, ve kterém probíhá akce „Skóruj pro...“ na podporu zdravotně postižených dětí. Jak hodnotíte tento počin?
Je třeba podporovat ty, kteří v životě nemají štěstí. Je dobře, že podobná akce se vymyslela a že nejde o nic nárazového, ale že to trvá od prosince až do března. Určitě budeme tuto akci jako tým finančně podporovat každý měsíc.

V pátek se chystáte do Mladé Boleslavi. Jak k zápasu přistoupíte?
Doufám, že začneme tam, kde jsme v úterý skončili, protože v Boleslavi taky moc dobrých výsledků nemáme. Je třeba potvrdit výhru zase zápasem venku.