Žáci
út 14.2.2017 | Petr Šatalík, Jan Vavřina

3. třídu trénuje Petr Koreček, funkci patrona zodpovědně plní René Vydarený

Výchova mladých hráčů, kteří budou v budoucnosti hájit barvy královéhradeckého celku, je pro Mountfield HK jednou z hlavních priorit. Kromě několika trenérů dohlíží na mladé bruslaře také vždy jeden zástupce A-týmu. V případě 3. třídy, kterou koučuje Petr Koreček, jde o slovenského beka Reného Vydareného.

René Vydarený: Kluci se za dva roky hrozně posunuli

Zkušený obránce může být pro naděje cenným zdrojem informací, na tréninky svých svěřenců totiž dochází pravidelně. „Snažil jsem se vždy chodit. Vychází jim to na středu, to mají trénink, takže pokud mi to zdravotní stav dovolil nebo pokud jsem nebyl hodně unavený, tak jsem se tam vždy snažil zastavit,“ hlásí svou účast René Vydarený.

Představujeme mládež & patrony
Junioři & Jaroslav Pavelka

Starší dorost & Jaroslav Kudrna

Mladší dorost & Rudolf Červený

8. třída & Josef Marha

7. třída & Ondřej Kacetl

6. třída & Martin Pláněk

5. třída & Jiří Šimánek

4. třída & Rastislav Dej

» 3. třída & René Vydarený «

2. třída & Zdeněk Čáp

1. třída & Bedřich Köhler

Základna & Stanislav Dietz

Opora defenzivních řad Východočechů už plánuje do budoucna, kdy by mohla sama nějaké mužstvo vést. „Z důvodu, že jsem si dělal trenérskou „C“ licenci, jsem chtěl vidět celkový postup trénování. A naši kluci mi to umožnili vidět z pohledu začátku. Člověk se rozvzpomene, jak on trénoval, když byl mladý a vlastně vidí práci celého týmu. Především Petr Koreček to celé vede. Je krásně vidět, jak hoši pracují a hlavně ten velký pokrok, který chlapci udělali. Za ty dva roky se hrozně posunuli,“ hodnotí pozitivně vzestup svých svěřenců.

Čemu je při trénincích věnována největší pozornost? Na co jsou zaměřeny? „Ze začátku to bylo především o bruslení, postupně pak práce s pukem, vedení kotouče. A nyní už pěkně přecházejí do přihrávek a už si dokážou z jízdy pěkně nahrát,“ představuje náplň lekcí na ledě.

Jak to vypadá s ratolestmi slovenského obránce? Vyrazila dcera už také na brusle? „Nene, dcera má tři roky, ta zatím viděla brusle maximálně na obrázku,“ usmívá se sympatický hráč. „Na to, aby se naučila bruslit, je času ještě dost,“ uzavírá pobaveně jeden z klíčových beků královéhradeckého mužstva.

Petr Koreček: Hoši mají Rendu hrozně rádi

Spolupráci s Reném Vydareným si pochvaluje také hlavní trenér kategorie Petr Koreček. „Je hrozně hodný na kluky, pravidelně chodí na tréninky. Hoši ho mají hrozně rádi, byl se podívat i na jejich turnaji. Samozřejmě vím, že čeká rodinu, takže mu tímto směrem držíme palce,“ oceňuje přínos královéhradeckého obránce kouč týmu.

Opora Mountfieldu dochází na tréninky více méně v civilním odění, nastala ale i změna. „Renda si jednou přinesl i výstroj, což byl pro kluky obrovský zážitek, jinak chodí normálně, jako my trenéři. Hodně komunikuje s asistentem Tomášem Wališem a na kluky je moc hodný,“ vypráví o zážitcích z tréninku lodivod 3. třídy.

Bývalý hráč hradeckého Stadionu si všímá i práce zkušeného beka přímo na ledě a váží si i jeho vyzrálosti. „Musím říct, že je velmi pozorný, na trénincích vše sleduje. Nemyslím si, že by se mě potřeboval na něco ptát, má mraky zkušeností a přístup k dětem výborný. A to stačí,“ cení si přístupu beka Východočechů.

Hokejisti z této kategorie mají v rámci zápasů velkou změnu – přecházejí na velkou hrací plochu. „Řekl bych, že se s tím velmi dobře vyrovnávají. Až se trochu divím, protože v trénincích se na takovou hru zatím nesoustředíme. Je tam pár kluků, kteří se zapomínají, co se týče ofsajdu, ale to přijde časem. A hoši jsou jinak z velkého hřiště nadšení, takže to mají i trochu za odměnu,“ dodává Petr Koreček.