Žáci
so 4.3.2017 | Radek Staněk

Po triumfu v žákovské lize čeká 6. třídu Memoriál Filipa Čepa

Zajímavé a událostmi nabité dny momentálně prožívají hráči 6. třídy Mountfieldu HK. Nejprve se jim podařilo zvítězit ve své žákovské lize. Za tento triumf se jim dostalo neobyčejné pocty – ocenění před extraligovým zápasem od Jaroslava Kudrny. Dále pokračuje jejich tažení v Hockey Tour. A aby toho nebylo málo, už o tomto víkendu sehrají na domácím ledě Memoriál Filipa Čepa, kde změří síly s republikovou elitou ve své věkové kategorii.

Velký úspěch si v letošním ročníku připsali hráči 6. třídy. Ještě před koncem své soutěže, ligy mladších žáků „C“, si s předstihem zajistili celkové vítězství. Zároveň hrají Hradečtí i soutěž Hockey Tour, jejíž vrchol teprve přijde.

Úspěch svých svěřenců pochopitelně okomentoval i trenér Václav Pánek. „Do týmu výborně zapadli noví kluci. Sportovní výkony byly někdy lepší, někdy horší. Důležité bylo držet kluky ve střehu, i když se pořád vyhrávalo. Někdy ale bylo vidět uspokojení, což se nám nelíbilo a museli jsme je usměrňovat s tím, že vyhrávat není samozřejmost,“ upozorňuje hradecký trenér na skvělou bilanci. Z 25 zápasů prohrál jeho tým jediný!

Také on už hledí směrem k Hockey Tour. „Zápasy tam jsou mnohem těžší, v nich se pozná charakter mužstva. Zatím se nám také docela daří, uvidíme, jak to bude gradovat koncem sezóny a jak v této soutěži dopadneme,“ uzavírá trenér 6. třídy.

Po vítězství v dlouhodobé soutěž si mohli hradečtí talenti vychutnat i pověstnou třešničku na dortu. Před úterním extraligovým utkáním mezi Mountfieldem a PSG Zlín proběhlo jejich slavnostní ocenění. Z rukou Jaroslava Kudrny obdrželi kluci pamětní trička, čemuž přihlíželo pět tisíc fanoušků. Kromě pozornosti od klubové legendy si tak chlapci odnesli i skvělý zážitek.

O víkendu Memoriál Filipa Čepa

Nyní už ale na hráče čeká další práce. O víkendu 4. až 5. března se zúčastní 18. ročníku Memoriálu Filipa Čepa. Filip Čep se narodil 9. září 1974. Prošel náborem Stadionu Hradec Králové a rýsovala se před ním slibná kariéra. V srpnu 1986 se vrátil ze soustředění se zápalem plic, vysoké teploty ho upoutaly na lůžko a lékaři mu posléze zakázali fyzickou zátěž. V lednu 1987 byl přijat do hradecké nemocnice s diagnózou „nález na srdci“. 6. února se podrobil operaci, z narkózy se ale už neprobral a svůj poslední zápas prohrál. Bylo mu pouhých 12 let.

Memoriál se odehraje ve FORTUNA aréně. Na silně obsazené akci se kromě domácího týmu představí HC Sparta Praha, Piráti Chomutov, BK Mladá Boleslav a výběr Lvíčat. Úvodní zápas sehrají v sobotu v 10 hodin domácí proti Spartě. Slavnostní zahájení je naplánováno na 15:15. V posledním zápase se pak v neděli od 16 hodin proti sobě postaví Mladá Boleslav a Sparta Praha. Po tomto utkání bude následovat vyhlášení vítězů. Kromě pohárů a medailí pro týmy budou udělena i individuální ocenění pro nejlepší hráče.

Turnaj je určen pro hráče ročníku narození 2005 a mladší. Hrací doba je 3 x 15 minut čistého času, úprava ledu po dvou třetinách. Před každým zápasem 5 minut rozbruslení. Hrát se bude systémem každý s každým. Za výhru se udělují 2 body, za remízu pak 1 bod. Hlavním kritériem při bodové rovnosti je vzájemný zápas, případně minitabulka vzájemných utkání.