Akademie ČH
čt 9.3.2017 | Matouš Soukup

Gólmanské naděje se sjely pod Bílou věž, třicítka z nich okusila speciální kemp

Zatímco se pomalu rozjíždějí vyřazovací boje, ve FORTUNA aréně opět po měsíci proběhl kemp určený pro mladé brankářské naděje. Akce konaná v pondělí 6. března vzbudila stejně jako obvykle velký zájem a pro všechny zúčastněné připravila bohatý program. Ten navíc ještě okořenila přítomnost brankáře A-týmu Ondřeje Kacetla, který během dne vypomáhal organizátorům.

Pod taktovkou Filipa Luňáka byl celý den věnován přípravě mladých gólmanů z regionu, kterých se na soutok Labe a Orlice sjelo opravdu mnoho. „Na kemp dorazilo třicet brankářů a brankářek z Hradce Králové a jeho okolí. Šest jich dokonce muselo zůstat pod čarou,“ popisuje obrovský zájem lodivod celé akce. S organizací mu vypomáhala celé řada asistentů. Díky těm se mohl na všech stanovištích zastavit osobně, zkontrolovat kvalitu provedení a případně i nahrát samotné brankáře v akci na tablet, což mu umožnilo jim hned chyby ukázat a opravit.

Zmíněnou roli pomocníků tvořilo několik hráčů na brankářských postech, kteří již delší dobu v hradeckém dresu nastupují. Dohled nad hráči tak držel například brankář juniorského týmu Daniel Bechný a reprezentační gólman kategorie U17 Daniel Dvořák s kolegou ze staršího dorostu Štěpánem Koubou. Hlavním lákadlem však pro všechny zúčastněné byla přítomnost Ondřeje Kacetla. „S ním jsme uspořádali v pauze mezi obědem a odpolední částí tréninků také besedu, na které mohli Ondru vyzpovídat děti i rodiče. Na závěr rozdal Káca pár autogramů a šlo se na odpolední blok, “ popisuje účast brankáře A-týmu hlavní organizátor.

Z kempu si tak přítomní odnesli velký zážitek a nezbývá nic jiného než se těšit na ten následující. Se samotným průběhem akce byl na závěr dne spokojený i její hlavní protagonista. „Všechny brankáře i brankářky musím opět velmi pochválit za snahu zlepšovat se. Doufám, že se z brankářských dovedností naučili zase něco nového,“ zakončuje Filip Luňák.

Fotogalerie