Žáci
po 20.3.2017 | Lukáš Štěrovský, Jan Vavřina

Hradec Králové hostil už čtvrtý ročník turnaje O pohár Královského lva

V sobotu 11. března se v Hradci Králové konal turnaj prvních a druhých tříd (ročníků 2010 a 2009) nesoucí název O pohár Královského lva 2017. Zatímco druhákům se podařilo v konkurenci čtyř celků uzmout vítězství, žáci ročníku 2010 brali čtvrté místo. Všichni aktéři si akci užili, navíc se setkali s extraligovými hokejisty – slavnostního ceremoniálu se zúčastnili a ceny předávali hráči A-týmu Mountfieldu HK Bedřich Köhler a Zdeněk Čáp, k nim se přidal trenér seniorské kategorie Tomáš Martinec.

Kouč vítězného celku tak neměl důvody k nespokojenosti. „S celým turnaje spokojen jsem. S výsledkem i tím, jak se k tomu kluci postavili. Největší pochvala patří vedoucímu ročníku 2009 Zdeňku Holečkovi za organizaci turnaje, stejně i Mirce Hafnerové z ročníku 2010,“ vykládá trenér druhé třídy Petr Koreček.

„Konfrontujeme se se soupeři. S ročníkem 2008 jsme byli i v Brně, tam byla celá republika, deset týmů. A vyhráli jsme,“ usmívá se. „Sice o nic moc nejde, ale já chci vždycky vyhrát. To samé se snažím naučit kluky. Byl bych rád, kdyby kluci na zimák chodili rádi, bavilo je to a chtěli zároveň vyhrávat,“ dodává Petr Koreček.

Patrik Stehno, trenér ročníku 2010, ho doplňuje: „Jsem rád, že tento turnaj tady máme už čtvrtým rokem. Děti si to letos, stejně jako v předchozích letech, užily. Všichni dostali medaile, je to takový dárek pro ně za jejich práci a píli v celé sezóně. Jsem rád, že to tímto způsobem funguje a doufám, že tomu tak bude i do budoucna,“ říká za organizátory Patrik Stehno.

Konečné pořadí ročníku 2009

1) Hradec Králové
2) Sparta
3) Liberec
4) Olomouc

Konečné pořadí ročníku 2010

1) Olomouc
2) Liberec
3) Sparta
4) Hradec Králové

Fotogalerie