Ohlasy k zápasu
pá 17.3.2017 | Klára Petrásková, Jan Vavřina

Bedřich Köhler nahrával na vítězný gól: Na nějakou únavu jsem vůbec neměl čas

Jeden z rozhodujících faktorů třetího čtvrtfinále? Přesilovky. Kromě toho, že Hradec dvě využil, dokázal navíc i skórovat v početní výhodě soupeře. Právě branka na 2:1 vstřelená ve vlastním oslabení se nakonec ukázala být jako vítězná a zařídilo ji duo Richard Jarůšek – Bedřich Köhler. Zatímco první jmenovaný v tu chvíli naskakoval na led z trestné lavice, Köhler byl už téměř 40 vteřin na ledě. Na únavu ale neměl v tu chvíli ani pomyšlení. „Nalil se do mě adrenalin, že jedeme dva na jednoho,“ popisuje důležitý moment utkání východočeský útočník.

Pátečním venkovním vítězstvím se Hradec dostal poprvé v letošním play off do vedení v sérii. Co bylo při cestě za druhým čtvrtfinálovým bodem klíčové?
Dobře jsme začali a šli do vedení, což bylo důležité. Potom jsme dostali gól po takových odrazech a řekli jsme si, že před bránou to musíme líp čistit. Naštěstí jsme pak dali branku v oslabení, která nám hodně pomohla. Řekl bych, že zápas jsme pak hlídali a Litvínov toho už moc neměl, k ničemu většímu jsme je nepustili. Také fandové byli výborní, ostatně jako vždycky. Pomohli nám.

Jako vítězná se ukázala být branka vstřelená z přečíslení ve vlastním oslabení. Vy sám jste při ní byl důležitým aktérem, když jste kotouč předkládal před bránu volnému Richardu Jarůškovi. Jak byste celou akci popsal ze svého pohledu?
S Pláňou (Martinem Pláňkem) a Dragym (Michalem Dragounem) jsme ubránili oslabení pět na tři, což je vždycky super. Zblokoval jsem střelu, ale blokovali i ostatní, třeba Dragy asi pět vteřin po mně. Pak jsem ucítil, že mám k puku trošku blíž. Litvínovský obránce to trochu neodhadl a oba jsme šli do souboje holemi. Poslal jsem si puk přes hůl a viděl, že Richard skáče z trestné. Jeli jsme dva na jednoho, já prohodil beka a Richard dal branku. Určitě to byl důležitý bod zápasu.

Nalil se do mě adrenalin, že jdeme dva na jednoho

Výše zmiňovaná branka padla poté, co jste byl už téměř 40 vteřin v akci na ledě. Kde jste vzal síly přesprintovat kluziště a vymyslet gólovou nahrávku?
Abych pravdu řekl, jindy bych po takovém čase už měl jazyk na vestě (směje se). Ale v tu chvíli se do mě nalil adrenalin, že jedeme dva na jednoho, protože jsem viděl Richarda, jak skáče z trestné. Na nějakou únavu jsem vůbec neměl čas (usmívá se).

My tady neřveme... 👍 🙂

Zveřejnil(a) Mountfield HK dne 17. březen 2017

Oproti minulým kláním se vám v pátek povedlo využít hned dvě přesilovky. Bylo i to jedním z hlavních klíčů k úspěchu?
Musíme sportovně přiznat, že hlavně druhý gól nebyla úplně jistá akce, trochu se puky k nám poodrážely. Při první brance to kluci dobře sehráli křížem a Kuko (Roman Kukumberg) to trošku i se štěstím trefil. To k tomu ale patří – nevystřelíte, nedáte branku.

Myslím, že momentálně taháme za delší konec provazu

K dispozici jste měli i dvě čtyřminutové početní výhody. Pomohly vám i ony dostat se lépe do tempa?
V té první jsme šli do vedení, což nám určitě pomohlo. Druhá pak skončila naším trestem, takže jsme půlku ztratili, protože se hrálo čtyři na čtyři.

První venkovní souboj je úspěšně za vámi. Jak moc ale bude těžké sebrat síly a koncentrovat se na ten druhý?
Tlak teď trošku přejde na Litvínov, ale my chceme vyhrát i v sobotu. Myslím, že momentálně taháme za delší konec provazu my.

Jak si vy osobně užíváte vyhecované duely v play off?
V zápasech se určitě cítím dobře. Ale myslím, že play off má rád každý hokejista. Když to tak řeknu, je to soutěž za odměnu, nikdo nechce hrát spodek. Hraje se nádherně, tvrdě, možná trochu silovější hokej, což mi sedí.