Akademie ČH
st 22.3.2017 | Petr Šatalík, Klára Petrásková

Se Spartou se nám to nepovedlo, ale i tak chci kluky pochválit, hlásí Vojtěch Síla

Mladší dorostenci se v této sezóně dostali z mládežnických kategorií Mountfieldu HK nejdál. Ve čtvrtfinálové sérii skupiny A dokázali přejít přes Litvínov a zastavila je až pražská Sparta. Ta v sezóně prohrála pouhé čtyři zápasy a je velkým favoritem na celkové vítězství. Výkon týmu v celém ročníku hodnotil jeden z nejproduktivnější svěřenců Petra Luštince – Vojtěch Síla.

Sezóna vám v pátek po zápase se Spartou skončila, takže se nabízí otázka – jaká byla?
S týmem jsme začali velmi dobře a na začátku byli na prvním místě. Pak někteří odešli do staršího dorostu a postupně se začalo klesat tabulkou, nakonec jsme skončili pátí v nadstavbě.

Ve vyřazovací části jste nejprve narazili na Vervu, čím si vysvětlujete, že jste oba body v sérii získali na kluzišti soupeře?
U prvního zápasu jsme si řekli, že to vybojujeme, urveme. Byl to týmový výkon, který se nám podařil. Doma jsme hráli pod velkým stresem, takže nám puky sklouzávaly z hokejek. Když jsme pak jeli zpátky do Litvínova, tak jsme se v kabině hecovali, že už to musíme urvat a to se podařilo.

Sparta? Nejlepší tým v republice

Do semifinálové série šli proti vám Pražané, jak jste tohoto protivníka hodnotili před sérií?
Když jsme se dozvěděli, s kým budeme hrát, tak jsme si řekli, že je Sparta náš velký rival a bylo by pěkné ho porazit. Je to nejlepší tým v republice a my jsme se přes něj chtěli dostat na Mistrovství, což se nám nepovedlo.

V nadstavbové části jste ale Pražany porazili 10:2, to muselo být povzbuzení pro vaši psychiku…
Určitě nám to pomohlo. Věděli jsme, jakým stylem hrají, pouštěli jsme si jejich videa, důkladně se připravili, přesto to bohužel nevyšlo.

Na Spartě jste prohráli 1:5, přitom jste soupeře dokázali přestřílet, byla to tedy od Pražanů i jistá lekce z produktivity?
Nedávali jsme góly, nechodili před gólmana. Nebyl tam tlak do brány, o kterém jsme spolu v kabině mluvili a to, myslím, nejspíš rozhodlo.

Poslední zápas sezóny hodnotím pozitivně, celý tým makal

Druhé utkání v sérii bylo hodně vyrovnané, herně i výsledkově, co o něm soudíš?
Hodnotím ho docela pozitivně, protože celý tým makal, snažili jsme se co nejvíc vyhrát. Sparťani měli na konci štěstí, že jim to tam nějak spadlo a my jsme už bohužel nedokázali výsledek zvrátit v náš prospěch.

Ve hře byla také účast na Mistrovství České republiky, kam jste se bohužel nedostali, ale Hradec zde bude reprezentovat 8. třída, zajdete se alespoň podívat a povzbudit mladší kolegy?
Určitě přijdu a budu fandit. Podívám se i na mladší dorostence, zajímá mě, jak budou hrát.

Do nadcházející sezóny přeji všem hodně štěstí

Abychom se na to podívali také z té lepší stránky, z mládežnických kategorií Mountfieldu HK jste se prošli nejdál, je to alespoň nějaká útěcha?
Pozitivně hodnotím, že jsme se dostali přes Litvínov. Přes Spartu se nám to už nepodařilo, ale i tak bych chtěl kluky za jejich výkon pochválit.

Před Vánocemi se zranil Petr Poppel, jeden z tahounů mužstva, který se vrátil na sérii s Litvínovem, bylo to pro tým povzbuzující?
Myslím, že nás to určitě povzbudilo. Poplík dával v Litvínově rozhodující gól, což nám hodně pomohlo. Také tu sérii celou odmakal a musím ho pochválit.

Co bys vzkázal hráčům Mountfieldu HK do nadcházející sezóny?
Přeji hodně štěstí nadcházejícím mladším dorostencům a vlastně všem kategoriím, ať se jim co nejvíc povede!